فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
فربیلد کریپتو

14 آسمان خراشی که قبل از مرگ باید از آنها دیدن کنید

14 Skyscrapers You Must Visit Before You Die

مهندس مارال شایق | یکشنبه, 01 مرداد,1402

از برج تایپه 101 گرفته تا ساختمان کرایسلر، همگی شگفتی‌های مدرنی هستند که ذکر آنها در هر فهرستی ضروری است.

نویسنده : الیزابت فازاره

برج

در بسیاری از شهرهای بزرگِ سراسر جهان، آسمان‌خراش‌ها نقش مهمی در جذب گردشگران معماری دارند. طبق گفته شورای ساختمان های بلند و سکونتگاه های شهری، یک آسمان خراش باید مستقل باشد و تا ارتفاع حداقل 492 فوت (150 متر) بالا برود تا از یک ساختمان بلند متمایز شود. بازدید از این شاهکارهای طراحی که خط افق را تشکیل می دهند، شگفتی را به برنامه سفر یک مسافر می افزاید ، سفری که احتمالاً شامل جست و جو در خیابان های پر پیچ و خم و کشف مناظر غیرمنتظره نیز می شود. اگرچه برج‌ها تأثیرگذارند، اما برای اهداف کاربردی ساخته شده‌اند . برخی از معروف‌ترین آنها دفاتر یا اقامتگاه‌های خصوصی‌شده ای هستند که فقط از سطح خیابان می‌توان آنها را تحسین کرد، در حالی که برخی دیگر از طریق سکو‌های دیده بانی، پشت بام‌ها، ارتفاعات بلند ساختمان یا باغ بام ها (فضای سبز روی پشت بام ها) ، چشم انداز خود را به روی عموم باز کرده‌اند. در ادامه 14 آسمان خراش برای اضافه کردن به لیست معماری خود و نحوه بازدید از آنها آورده شده است.

 

تبر سنت ماری ۳۰
عکس: از سایت Getty Images

1. تبر سنت ماری ۳۰ (لندن)

بازدید از این برج بخشی از جملۀ معروف «باید آن را ببینید تا باور کنید» است. آسمان‌خراش تجاری گلوله‌ای شکل (یا به شکل خیارشور‌) در یک منطقه بازرگانی در شهر لندن ، که به خاطر شکل تخم مرغی درازش با عشق لقب خیارشور ( Gherkin)را به خود اختصاص داده است. نمای شیشه ای مشبک آن ظاهری فریبنده دارد، با الگویی پیچ‌دار از شیشه‌های تیره و روشن که به یک کلاهک خمیده ختم می‌شود. اما معمار نورمن فاستر در واقع از اسفنج شیشه ای و شفاف سبد گل ونوس در اعماق دریا الهام گرفته بود و می‌خواست یک سیستم تهویه طبیعی برای صرفه جویی در انرژی ایجاد کند. 

 

هرم ترانزآمریکا 
عکس: از سایت Getty Images

2. هرم ترانزآمریکا (سانفرانسیسکو)

این آسمان‌خراش پست مدرن در سال 1972 توسط معماران آینده‌نگر ویلیام پریرا و هری دی سام ساخته شده است، که در خط افق سانفرانسیسکو شکلی خاص ایجاد می‌کند و تا سال 2018 که برج سیلفورس ساختۀ سزار پلی از آن پیشی گرفت، بلندترین برج شهر بود. هرم ترانزامریکا 853 فوت ارتفاع دارد . چهار وجهی است و دو ساختار ذوزنقه‌ای شکل که یکی چاه آسانسور و یکی راه پله است ، از نزدیک سر مخروطی شکل آن بیرون زده است.

پنجره ها (3678 پنجره ) یک الگوی منظم در نمای شیشه ای آن تشکیل می دهند و در همکف این برج یک پارک عمومی به وسعت نیم هکتار قرار دارد که درختان چوب قرمز از نزدیکی کوه های سانتا کروز در آن کاشته شده است.

 

ساختمان کرایسلر
عکس: آلن باکستر از سایت Getty Images

3.ساختمان کرایسلر (نیویورک)

اگرچه در این مکان دیدنی 77 طبقۀ طرح آرت دکو که در سال 1930 در نیویورک ساخته شد ، هیچ سکوی برای بازدید در دسترس عموم وجود ندارد، اما ارزش سفر را دارد. نمای بیرونی پرزرق و برق آن ترکیبی از تزیینات ساده است که حیوانات، کلاهک‌ها، گِلگیرها و تزئینات کاپوت خودروهای *کرایسلر را به تصویر می‌کشد، در حالی که تاج بالایی آن یک ستاره دنباله دار را به آسمان شهر اضافه می‌کند. لابی این برج با پوشش سنگ تراورتن و گرانیت قرمز در ساعات اداری برای گردشگران باز است. اگر برای بازدید رفتید حتماً نقاشی دیواری ادوارد ترامبول را روی سقف آن ببینید.

(*کرایسر: یک شرکت خودروسازی است، که بازار عمده آن در ایالات متحده آمریکا و کانادا قرار دارد.)

 

برج ویلیس
عکس: از سایت Getty Images

4.برج ویلیس (شیکاگو)

یکی دیگر از سازه های برجستۀ طراحی شده توسط * شرکت معماری  SOM، برج ویلیس شیکاگو است که به مدت 25 سال پس از افتتاح آن در سال 1973، بلندترین آسمان خراش جهان بود. طراحی این برج توسط معمار بروس گراهام و مهندس سازه فضل الرحمن خان به صورت مجموعه ای از 9 استوانۀ مستطیل شکل با ارتفاع های مختلف طراحی شده است که به آن اجازه می دهد با فضای داخلی بدون ستون و در کل مواد کمتری ساخته شود. این استراتژی از آن زمان، الهام بخش بسیاری از آسمان خراش ها بوده است.

(* شرکت معماری  SOM: اسکیدمور، اوینگز و مریل مشهور به اس‌اوام یکی از بزرگترین شرکت‌های معماری آمریکایی در جهان است.)

 

برج خلیفه
عکس: از سایت Getty Images

 5.برج خلیفه (دبی)

در حال حاضر بلندترین آسمان خراش جهان، برج خلیفه با ارتفاع بیش از نیم مایل است . این برج در چنان ارتفاعی قرار دارد که ثبت کامل آن در یک عکس دشوار است. ارتفاع برج واقعاً چشمگیر است. نمای برج خلیفه به عنوان قطب منطقه تجاری و مسکونی مرکز شهر دبی (و نشانگر تغییر مسیر جدید امارت به سمت گردشگری جهانی)، اغلب با نمایش لیزر و رقص نور فعال می شود. این برج لوله‌ای شکل ، توسط آدریان اسمیت در زمانی که معمار شرکت SOM بود طراحی و در سال 2009 تکمیل شد. بازدیدکنندگان از این برج به سکوی دیدبانی در طبقه 124 برج دعوت میشوند تا مناظری باورنکردنی از خلیج فارس را تماشا کنند.

 

برج تایپه 101
عکس: از سایت Getty Images

6. برج تایپه 101 (تایوان)

این برج 101 طبقه و 1667 فوتی که به عنوان لنگرگاهی برای منطقه تجاری جدید در پایتخت تایوان در نظر گرفته شده بود، زمانی بلندترین برج در جهان بود تا اینکه برج خلیفه این عنوان را از آن ربود. تایپه 101 در سال 2004 تکمیل شد و توسط معمار چینی سی. وای. لی و معمار تایوانی سی. پی. وانگ طراحی شده است . این ساختمان با کاربری ترکیبی به شکل یک تودۀ عمودی متشکل از هشت *پاگودای چینی است و شیشه هایی با عملکرد بالا در آن به کار رفته است که به *گواهینامه پایداری LEED درجه پلاتینیوم آن کمک می‌کند. در داخل این برج ، دفاتر، فضاهای فروشگاهی، رستوران‌ها و سکو‌های بازدید عمومی در طبقات 88 و 89 (به صورت داخلی) و در طبقات 91 و 101 (در فضای باز) قرار دارد که همگی دارای دید 360 درجه هستند.

(*پاگودا : یک ساختمان مذهبی و به گونه‌ای برجی است با بام‌هایی چندلا و رده‌وار. این سازه‌ها که در ویتنام، چین، کره، ژاپن و دیگر کشورهای خاوری آسیا برپاست و در اصل نیایشگاهی برای پیروان تائوئیسم و بوداگرایان بوده‌است. )

(*گواهینامه LEED: گواهی نامه مدیریت انرژی و طراحی محیط)

 

برج‌های پتروناس
عکس: ویلیام فاوست از سایت Getty Images

7.برج‌های پتروناس (کوالالامپور)

این برج‌های دوقلوی مالزیایی که توسط معمار سزار پلی طراحی شده اند در همکف خود و در طبقات 41 و 42 توسط یک پل آسمانی دو طبقه که مرتفع‌ترین در جهان است، به هم متصل شده‌اند. این برج‌ها در سال 1999 افتتاح شدند و با استفاده از سیستم لوله‌ای که برای برج ویلیس شیکاگو اختراع شد، طراحی شدند. این برج ها شبیه نقش و نگارهای اسلامی هستند و دارای دفاتر تجاری و یک مرکز خرید و همچنین سالن کنسرت ارکستر فیلارمونیک مالزی هستند. هفده هکتار پارک روی زمین اطراف برج ها به بازدیدکنندگان خوشامد می گوید . بازدیدکنندگان می توانند به پل آسمانی هم بروند . این پل به سازۀ هیچ یک از برج ها متصل نیست، بلکه به داخل و خارج برج ها حرکت می کند تا از پس نوسان چنین ساختمان های بلندی بر آید .

 

برج جین مائو
عکس: از سایت Getty Images

8.برج جین مائو (شانگهای)

یکی از نمادین‌ترین آسمان‌خراش‌های چین، برج جین مائو است که توسط شرکت معماری SOM طراحی شده و با نمای آن تعریف می‌شود: مجموعه‌ای از *پاگوداها شبیه برجستگی های شیشه‌ای که بیشتر به سمت نوک برج تکرار می‌شوند. این برج 88 طبقه در منطقه تجاری شهر قرار دارد، دفاتر کاری در طبقات پایین ساختمان هستند و در قسمت بالای برج، هتل مجلل گرند حیات شانگهای قرار دارد. برج جین مائو در سال 1999 ساخته شد، و اکنون آسمان شانگهای را با دو برج چشمگیر دیگر در مجاورت خود تقسیم کرده است: یکی برج 128 طبقه شانگهای با یک سکوی بازدید چشمگیر (که در سال 2015 ساخته شد) ، و دیگری مرکز تجاری جهانی شانگهای  با 101 طبقه(که  در سال 2008 ساخته شد) .

 

پونته سیتی
عکس: خبرگزاری آنادولو از سایت Getty Images

9.پونته سیتی (ژوهانسبورگ)

بلندترین آسمان خراشِ مسکونی آفریقا با ارتفاع 567 فوت، برج آپارتمانیِ استوانه ای شکل پونته سیتی ژوهانسبورگ است که توسط معماران آفریقای جنوبی مانی فلدمن، مانفرد هرمر و رادنی گروسکوپف طراحی شده است. پنجره های منظم و تکرارشونده نمای بیرونی ، به طرز شگفت انگیزی نمای داخلی آن را نیز تعریف می کند.مرکز این ساختمان خالی است و یک نورگیر بزرگ در مرکز آن قرار دارد تا طبق آیین نامه ساختمانی مربوط به سال 1975 ، هر آشپزخانه، حمام و اتاق خواب را دارای پنجره باشد.

 

ساختمان امپایر استیت
عکس: الکساندر اسپاتاری از سایت Getty Images

10. ساختمان امپایر استیت (نیویورک)

ساختمان امپایر استیت نیویورک که شاید مشهور ترین آسمان خراش جهان باشد را، نمی توان از قلم انداخت .این برج که در اصل مکان *هتل والدورف آستوریا بوده است ، در سال 1931 به سبک آرت دکو و توسط شرکت معماری   Shreve, Lamb & Harmon طراحی شد ، و نام خود را از لقب شهر نیویورک یعنی امپایر استیت گرفته است.این برج با ارتفاع 1454 فوتی، ممکن است دیگر بلندترین آسمان خراش در جهان نباشد اما هنوز در نیویورک بلندترین است و نمادی از فرهنگ جهانی است، نمادی از یک دوره معماری است و مناظر شگفت انگیزی از خانه همیشه در حال تغییر خود را از طریق سکوهای بازدید اش در طبقات 80 و 86 و 102 ارائه می دهد.

(*هتل والدورف آستوریا:  نام هتل بسیار مجللی است که در شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا قرار دارد.)

توري لاتيني امريكانا
عکس: سرخیو آلخاندرو از سایت Getty Images

11.توري لاتيني امريكانا (مکزیکو سیتی)

زمین لرزه ها بدترین دشمن آسمان خراش ها هستند و برج توري لاتيني امريكانا مکزیکو سیتی تنها یک سال پس از افتتاح آن در سال 1956، تاریخ ساز شد. این برج 44 طبقه توسط معمار مدرنیست مکزیکی، آگوستو اچ آلوارز، در مرکز تاریخی شهر، و در یک منطقه زلزله خیزِ فعال ، ساخته شد. اما از یک زلزله 7.9 ریشتری جان سالم به در برد . و بعدها، در سال 1985،  زمانی که ساختمان های دیگر اطراف آن فرو ریخت، از یک زلزله 8.1 ریشتری جان سالم به در برد. این برج تجاری با سکوی بازدید عمومی در طبقه 44 به نمادی جهانی از مهندسی نوآورانه تبدیل شد و قرار گیری آن بر روی یک طرح پاسنگی، یک نقطه عطف تاریخی است.

 

مارینا بی سندز
عکس: از سایت Getty Images

12.مارینا بی سندز (سنگاپور)

این تفرجگاه مجلل در سنگاپور که توسط موشه صفدی طراحی شده است، یک آسمان خراش سه برجی است که این برج ها توسط بزرگترین آب نمای عمومی جهان و استخر شنای بی نهایت بزرگ آن به هم متصل شده است. هر برج بلوکی 57 طبقه شامل هزاران اتاق و سوئیت است و بالای آنها یک سکوی سه هکتاری از استخرها و باغ ها قرار دارد. اگر مهمان هتل یا کازینو نیستید، می‌توانید فقط برای تجربه این سطح به اصطلاح (پارک آسمانی- (Skyparkکه شکل آن شبیه کشتی است، بلیط خریداری کنید. برج چهارم برای این مجموعه در دست ساخت است.

 

یابان میشیگان شمالی 875
عکس: از سایت Getty Images

13.خیابان میشیگان شمالی 875 (شیکاگو)

بروس گراهام معمار شرکت SOM و مهندس فضل الرحمن خان، برای طراحی برج بسیار بلند خیابان میشیگان شمالی 875 در سال 1968 که قبلاً به عنوان مرکز جان هنکاک شناخته می شد، با یکدیگر همکاری کردند. این آسمان خراش با ارتفاع 1127 فوت، اولین برج با کاربری مختلط در جهان بود که شامل دفاتر کاری در طبقات پایینی و واحدهای مسکونی در طبقات بالای آن بود، و همچنین اولین برجی بود که از یک سیستم ساختار لوله ای مورب استفاده کرد که اجازه می داد دهانه بزرگ تری بین ستون ها ایجاد شود و از پنجره های بزرگتری پشتیبانی می کرد. این شاهکارهای مهندسی، امکانات طراحی ساختمان های بلند را گسترش دادند، شواهدی که به وضوح در خود نمای مرکزی دیده می شود.

راکفلر پلازا
عکس: از سایت Getty Images

14.راکفلر پلازا (نیویورک)

برج آرت دکو در مرکز مجموعه بزرگ تر راکفلر پلازا نیز به دلیل تجربه رصدخانه بالای برج راکفلر در طبقات ۶۷ تا ۷۰ آن، یکی از پربازدیدترین مکان ها توسط گردشگران است. اگرچه چندین مکان برای تماشای شهر نیویورک وجود دارد، اما این برج به دلیل موقعیت مکانی اش ، خاص است. از راکفلر سنتر می توانید ساختمان امپایر استیت و تمام برج های جدید و قدیمی تعیین کننده خط افق در مرکز شهر، را ببینید. گشت و گذار در لابی مجلل و هنری آن نیز لذت بخش است.

 

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد