معرفی 4 ساختمان شگفت انگیز که توسط یکی از پیشگامان مالزیایی معماری پایدار، طراحی شده اند.
این هفته، ما در مجموعۀ معماران برجسته مالزیایی، با افتخار از دکتر کن یانگ، که در سطح جهانی به عنوان یکی از بنیانگذاران معماری پایدار شناخته می شود، یاد می کنیم.
سالها قبل از اینکه پایداری به کلمه ای کلیدی در ساخت و ساز تبدیل شود، دکتر یانگ در مفهوم آسمانخراشهای زیست اقلیمی، ادغام تهویه طبیعی، نور روز و سایه بانهای خورشیدی در سازه، و ایجاد پوشش گیاهی در طراحی ساختمان های بلندمرتبه پیشگام بود.
طرح های یانگ به جای اینکه ساختمان ها را به عنوان موجودیت های مجزا در نظر بگیرند، آن ها را در بافت های زیست محیطی اطراف خود ادغام می کنند.
کار یانگ در آب و هوای استوایی مالزی، اهمیت ویژه ای دارد، چرا که او برای کاهش *ردپای انرژی و در عین حال افزایش کیفیت زندگی ساکنان بر *استراتژی های غیرفعال تمرکز می کند.
(*ردپای انرژی: معیاری برای سنجش میزان انتشار مستقیم کربن دی اکسید بر اثر مصرف مستقیم سوختهای فسیلی به عنوان منبع انرژی است.)
(*استراتژی غیر فعال : این استراتژیها از آب وهوا، شرایط محلی و مصالح برای ایجاد ساختمانی که هماهنگ با محیط عمل کند، بهره میبرند و از چیدمان و فرم برای کاهش یا حذف سرمایش مکانیکی، گرمایش، تهویه و نورپردازی استفاده میکنند.)
یانگ با طراحی ساختمان هایی که از منابع طبیعی مانند نور خورشید و باد استفاده می کنند، به ایجاد ساختمان هایی کمک کرده که هم از نظر انرژی کارآمدند و هم از نظر زیبایی شناسی منحصر به فرد هستند.
دوران ابتدایی زندگی و تحصیل دکتر یانگ
یانگ که در سال 1948 در پنانگ به دنیا آمد، در دانشکده معماری انجمن معماری لندن در رشته معماری تحصیل کرد و مدرک دکتری خود را با تمرکز بر طراحی زیست محیطی از دانشگاه کمبریج گرفت.
این پیشینه آکادمیک، زمینه را برای نقش تأثیرگذار یانگ در معماری پایدار فراهم کرد.
علاقه اولیه او به طبیعت و رابطه آن با محیط های ساخته شده، فلسفه معماری او را تحت تاثیر قرار داد.
1. خانه پشت بام- پشت بام
یکی از آثار مهم اولیه یانگ، خانه پشت بام-پشت بام است که در سال 1984 در کوالالامپور ساخته شد.
این نام منحصر به فرد از ایدۀ داشتن دو سقف به جای یک سقف، الهام گرفته شده است.
بام مسطح پایینی این خانه به عنوان سقف اصلی آن عمل می کند در حالی که سقف منحنی و روزنه دار بالایی به لایه ثانویه ای تبدیل می شود که سایه ایجاد می کند و ضریب کسب حرارت خورشیدی را کاهش می دهد.
این که چگونه طرح باز، طاق نماهای عریض و پنجرههای بزرگ این خانه باعث افزایش جریان هوا و کاهش وابستگی آن به سیستمهای خنک کننده مکانیکی میشود، قابل توجه است.
تمرکز یانگ بر یکپارچهسازی تهویه طبیعی و *استراتژیهای غیرفعال صرفه جویی در مصرف انرژی ، این خانه را به پیش درآمد آسمان خراش های نمادین زیست محیطی او تبدیل کرده است.
2. برج مسینیاگا
برج مسینیاگا که در سال 1992 تکمیل شد، یک دفتر اداری 15 طبقه است که در زمان خود معجزۀ فناوری پیشرفته محسوب می شد.
این ساختمان شاخص، برای سنت شکنی یک ساختمان مرتفع شیشهای معمولی را رویکردی نوآورانه به نمایش می گذارد و از یک سیستم تهویه مطبوع تغذیه می کند.
این ساختمان که بر مبنای طبیعت گرایی ساخته شده است شامل 10 طبقه فضای اداری مدور به همراه بالکن های باغی پلکانی و منحنی های روزنه دار خارجی است که برای سایه انداختن طراحی شده اند.
تاج برج یک سانروف دیدنی و جذاب است که بر فراز کل استخر طبقۀ بالا قرار گرفته است.
برج مسینیاگا شاهکاری قابل توجه برای این معمار بود که ببیند ایده های جسورانه اش به ثمر می رسند.طرح نوآورانه برج مسینیاگا در سال 1995، برنده جایزه معماری آقاخان (AKAA) شد که یکی از مشهورترین و معتبرترین جوایز معماری محسوب می شود.
3. عمارت گاتری
یکی دیگر از پروژه های بسیار منحصر به فرد دکتر یانگ، عمارت گاتری است. ساختمان اداری که دفتر یک شرکت است و در سال ۱۹۹۷ تکمیل شد.
این ساختمان با یک سایبان سقفی بزرگ و متمایز طراحی شده است که مانند یک چتر بزرگ عمل می کند و سایه اضافی را برای دال سقف اصلی ساختمان فراهم می کند.
این ساختمان همچنین شامل سیستم های جمع آوری آب باران، ادغام نور طبیعی در ساختمان، فضاهای سبز، حیاط ها و المان های آبی است.
استفاده از درختان و پوشش گیاهی، مشخصه فلسفه یانگ در ساخت ساختمانهایی با مکانیزم خنککننده طبیعی است.
4. ساختمان سولاریس سنگاپور
سولاریس، یک ساختمان اداری 15 طبقه با آزمایشگاه ها و امکانات تحقیقاتی است که توسط دکتر یانگ طراحی و در سال 2011 تکمیل شد.
این ساختمان که در منطقۀ فیگوپولیس واقع شده، به طور خاص برای توسعۀ مرکز One-North، که به عنوان مرکز تحقیقات علم و فناوری سنگاپور شناخته می شود، طراحی شده است.
یکی از متمایزترین ویژگی های سولاریس، رمپ سبز 1.5 کیلومتری آن است که سطح زمین را به پشت بام متصل می کند و با پوشش گیاهی سرسبز پوشیده شده است و یک راهرو سبز بی وقفه ایجاد می کند.
این ویژگی به خنک شدن هوای اطراف ساختمان و کاهش اثر جزیره گرمایی شهری کمک می کند.
ویژگی های پایداری این ساختمان نیز قابل توجه است.
سیستم برداشت آب باران توسط لوله هایی که آب را برای آبیاری جمع آوری می کنند، دریچه هایی که به عنوان *قفسه های نور برای کاهش انتقال حرارت عمل می کنند، و یک سقف قابل راه اندازی شیشه ای که از ساختمان در برابر شرایط سخت آب و هوایی محافظت می کند و در مواقع اضطراری به عنوان دریچه دود عمل می کند، در این ساختمان گنجانده شده است.
(*قفسه نور: یک سطح افقی است که بالاتر از سطح چشم قرار می گیرد و نور روز را در اعماق ساختمان منعکس می کند و معمولاً در ساختمان های اداری و سازمانی استفاده می شود.)
در سال 2008، روزنامه گاردین از دکتر یانگ به عنوان یکی از 50 نفری که می توانند زمین را نجات دهند، در کنار شخصیت هایی مانند کارآفرین مشهور ایلان ماسک، و بازیگر و محیط بانِ معروف لئوناردو دی کاپریو، تمجید کرد.
شغلی فوق العاده برای یک مالزیایی متواضع، که با معماری دوستدار محیط زیست خود دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می کند.
کارهای او استاندارد جدیدی را برای توسعه پایدار شهری تعیین کرد و الهام بخش معماران سراسر جهان شد تا مسئولیت زیست محیطی خود در معماری را در اولویت قرار دهند.
او نقشی محوری در شکل دادن به آینده معماری در مالزی و فراتر از آن کشور ایفا کرده است. در واقع، یانگ نماد واقعی یک مالزیایی است که شایسته تقدیر و قدردانی از سوی نسل جوان است.
نویسنده : تان بی یو
تان بی یو، یک معمار و طراح داخلی حرفه ای است که بیش از دو دهه فعالیت حرفه ای ثبت شده در شرکت معماری لمباگا مالزی دارد. او همچنین در دانشگاه ساینس مالزی تدریس می کند و یکی از سخنرانان اصلی در انجمن های معماری و هیئت داوران جوایز بین المللی است. از طریق بخش ارتباط با ما سایت www.betadesignz.com می توانید با او در تماس باشید.
مطالب مرتبط
افراد دارای مهارت در این زمینه
در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .