فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

5 روش کاهش آلودگی هوا در محل پروژه

5 Ways To Reduce Air Pollution At Construction Site

مهندس صدف برخوردار | شنبه, 04 دی,1400

5 روش کاهش آلودگی هوا در محل پروژه

آلودگی هوا به چه معناست؟

بخش ساخت شامل  %23 آلودگی هوا، %50 تغییرات آب و هوایی، %40 آلودگی آب، %50 نخاله های ساختمانی می شود. طبق یک پژوهش صورت گرفته توسط شورای ساختمان های سبز ایالات متحده، صنعت ساخت و ساز به میزان%40 از کل مصارف انرژی موجود در جهان را در بر می گیرد.

طبق پیش بینی های صورت گرفته تا سال 2030 نرخ رشد ساختمان های تجاری به میزان %1.8 افزایش خواهد یافت که این پایان ماجرا نیست!

طبق گفته های شورای ساختمان های سبز انگلستان، میزان مصرف مصالح در طول یک سال توسط صنعت ساخت و ساز بیش از 400 میلیون تن می باشد که باعث وارد آوردن آسیب به محیط زیست ما می شوند.

متعاقباً طبق اظهارات شازمان محیط زیست آمریکا (EPA)، جهت استخراج مواد خام در ایالات متحده، بسیاری از ابزار آلات و مواد مانند مواد شیمیایی در سایت پروژه و سوخت دیزلی در ماشین آلات حفاری و کامیون ها که بطور پیوسته توسط کارگران و شرکت های ساختمانی بکار گرفته می شوند، می توانند سلامت عمومی و محیط زیست را مورد تهدید قرار دهند؛ علاوه بر این مطابق با آمار سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا، صنعت ساخت و ساز ایالات متحده، مسئول مصرف 160 میلیون تن مصالح یا به عبارتی مسئول تولید %25 از زباله های غیر صنعتی در مدت زمان یک سال می باشد!

آلودگی هوا - یکی از بزرگترین منابع آلودگی در محل ساخت

کار کردن یا زندگی در مجاورت یک پروژه ساختمانی، برای سلامتی خطرناک بوده و می تواند آلاینده های متعددی را وارد بدن انسان کند که باعث بروز بیماری های دائمی می شوند.

آلودگی هوا در محل پروژه در ابعاد مختلفی ظاهر می شود که در زیر به آنها نگاهی دقیق تر می اندازیم:

* گرد و غبار سازه ای: مواد و مصالحی که در صنعت ساخت و ساز بیشترین کاربرد را دارند عبارت اند از: بتن، سیمان، سنگ، چوب و سیلیس، که این مواد مقادیر زیادی گرد و غبار منتشر می کنند که در سطوح وسیعی می نشیند. در حقیقت عملیات ساخت و تخریب باعث بروز مشکلی به نام "غبارات فراری" می شود که بدین معناست که ذرات گرد و غبار به مدت روزها یا هفته ها در جو باقی می مانند.

* دیزل: نیروگاه و وسایل  نقلیه در محل، ضرورت استفاده از سوخت دیزلی را ایجاب می کنند که بسته به فعالیت های سایت پروژه از ماشین آلات متنوعی همچون بولدوزرها، دامپرها و انواع ماشین آلات حفاری استفاده می شود که اگزوز سوخت دیزلی این ماشین آلات منبع انتشار بسیاری از آلاینده ها همچون  PM2.5،  گازهای سمی همچون کربن دی اکسید، کربن مونواکسید، اکسیدهای نیتروژن و انواع هیدروکربن ها می باشد.

* بخارات مضر: چسب ها، روغن ها، رقیق کننده ها، رنگ ها، پاک کننده ها، پلاستیک ها و سایر مواد شیمیایی خطرناک بطور گسترده در محل پروژه مورد استفاده قرار می گیرند که این بخارات سمی در آلودگی هوا سهم دارند.

* ساخت و تخریب: نخاله از مصالح ساختمانی، آوارها و پاره آجرهای ناشی از ساخت، تخریب، ترمیم و بازسازی هرگونه سازه عمرانی ناشی می شود.

بیشتر این مصالح قابل بازیافت نبوده و در محل های دفن زباله انباشته می شوند.

نگاهی عمیق تر به آلاینده ها

این آلاینده ها از طریق جو منتقل شده و مسافت های طولانی را می پیمایند. بیشترین آلاینده های موجود در هوا PM10 هستند. این ذرات قطرشان کمتر از 10 میکرون بوده و با چشم غیرمسلح قابل رویت نیستند. مقادیر بالای غبارات ساختمانی از بتن، سیمان، جوب و سیلیس به عنوانPM10 طبقه بندی می¬شوند. سایت های ساختمانی در انتشارPM2.5  و  PM10به میزان 14.5 و 8 درصد سهیم هستند.

بقای گیاهان و جانوران به علت اخلال در زنجیره غذایی و تنوع زیستی ناشی از انتشار این آلاینده ها در معرض خطر قرار دارد.

عواقب آلودگی هوا در سایت پروژه:

در رابطه با کارکنان:

تحقیقات گسترده برروی آلاینده PM10  ثابت کرده اند که این آلاینده در ریه افرادی که بطور مستقیم در تماس مسستقیم با آن قرار دارند، عمیقاً نفوذ می کند. کارگرانی که در سایت پروژه کار می کنند، در معرض ریسک سلامتی ناشی از استنشاق هوای ناسالم قرار دارند. عوارض سلامتی که کارگران با استنشاق این آلاینده به آن دچار می شوند:

- بیماری های تنفسی؛ سرفه، احساس سوزش در سینه و تنگی نفس

- بیماری های قلبی عروقی

- سرطان ریه

- تشدید آسم

بنا بر نتایج تحقیقات صورت گرفته، 56% از سرطان های شغلی مربوط به مردانی است که در صنعت ساخت و ساز کار می کنند.

بر ساکنین محلی:

در کنار کارگرانی که در تماس مستقیم با هوای آلوده قرار دارند، مردمی که در مجاورت پروژه سکونت دارند نیز با اثرات سوء ناشی از آلودگی هوا دست به گریبان خواهند بود. با وجود آنکه ساکنین بطور مستقیم در تماس با آلاینده ها قرار ندارند، اثرات سوء ناشی از کیفیت بد هوا را در دراز مدت تجربه خواهند کرد. این به این دلیل است که PM10 وسایر آلاینده ها به راحتی از طریق هوا در محیط اطراف جابجا شده و برای مدتی طولانی در محیط باقی می مانند.

بر محیط زیست:

مدارک اثر سوء آلودگی هوا بر محیط زیست ثبت و ضبط شده و بر کسی پوشیده نیست. پروژه های ساختمانی عامل انتشار %14.5 PM2.5 و %8 PM10 هستند. این آلاینده ها باعث اخلال در روند طبیعی اکوسیستم و رشد و نمو گیاهان و جانوران شده و تنوع زیستی گونه ها را به شدت تهدید می کنند.

5 راهکار به منظور کاهش آلودگی هوا حین ساخت

1- به حداقل رساندن تولید پسماند

پروسه ساخت باعث تولید مقادیر قابل توجهی پسماند شده که متأسفانه راهی برای کاهش آن به میزان 100% ندارد؛ اما افزایش راندمان عملیات، انتخاب تکنولوژی هایی که به کاهش تولید پسماند کم می کنند و بهینه سازی عرضه و تقاضای مواد به کاهش نخاله های ساختمانی کمک شایانی می کند. علاوه بر این لازم است جداسازی و فیلتر نمودن مصالح ساختمانی انجام پذیرد تا پساب های سمی باعث آلودگی پیکره آبی نگردند و زباله ها بی جهت در محل های دفن زباله انباشته نشوند.

2- تحقیق راجع به گزینه های مختلف بازیافت

لازم است راجع به گزینه های مختلف بازیافت مصالح تحقیقات لازم صورت پذیرد. مالکان میبایست پایبندی به برنامه های بازیافت صنعتی ارائه شده توسط انجمن حفاظت محیط زیست را سرلوحه خود قرار دهند.

3- استفاده از مواد و مصالح دوست دار محیط زیست

لازم است سازندگان از محصولات و مصالح سازگار با محیط زیست مانند بتن سبز استفاده کنند تا مصرف انرژی و نخاله های تولیدی را به حداقل میزان ممکن برسانند.

4- استفاده از خدمات مانیتورینگ هدفمند

 حصول اطمینان از داشتن داده های دقیق و لحظه ای راجع به  انتشار گازهای گلخانه ای در محل پروژه بدین معناست که تیم ها می توانند به درک درستی از اثر سایت پروژه بر محیط اطراف دست پیدا کنند. با ایم وجود نظارت خود به تنهایی مشکل را حل نخواهد کرد، بلکه لازم است داده های لحظه ای مرتبط با منبع آلودگی از طریق نسبت دادن آلودگی به وسایل نقلیه یا سایر فاکتورها سنجیده شوند، تا شرکت ها به منظور بهبود وضعیت هوا دست به اقدامات جدی بزنند.

5- حفاظت از منابع اکولوژیکی

هر پروژه عمرانی میبایست حفاظت از جانداران و حیات دریایی را جزو اهداف اصلی خود قرار دهد. اتمام پروژه در زمان مقرر باید با لحاظ نمودن ملاحظات زیست محیطی صورت پذیرد، پس سعی کنید حتی الامکان مسیری را انتخاب کنید که کمترین اثر سوء را بر اکوسیستم داشته باشد.

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد