وب سایت فربیلد

ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه

BEEAH Headquarters Sharjah Building

مهندس مارال شایق | دوشنبه, 12 تیر,1402

دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH که توسط شرکت معماران زاها حدید طراحی شده است

امکانات آموزشی معاصر در طراحی امارات متحده عربی توسط معماران زاها حدید
طراحی: معماران زاها حدید (ZHA)
مکان: صحرای جنوب در مرکز شهر شارجه، امارات متحده عربی
معماران زاها حدید در چهاردهمین دوره مسابقۀ مشهور جهانی Rethinking The Future ( بازاندیشی در آینده ) برنده شدند. این رقابت با مشارکت بیش از 40 کشور و هیئت داوران محترم متشکل از 25 معمار و طراح بسیار مشهور، برگزار شد و جوایز آن با معرفی برندگان برجسته این دوره در بیش از 40 دسته به پایان رسید.
شرکت معماران زاها حدید، که به دلیل طراحی‌های غیر متعارف و جذاب خود شناخته می‌شود، در بخش "ساختِ ساختمان‌های اداری " در مسابقۀ " بازاندیشی در آینده" سال 2023 برنده شدند و از ساختمان اداری استثنایی خود  رونمایی کردند. ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH که توسط شرکت معماران زاها حدید طراحی شده است برنده اول این دسته از این رقابت ها شد و پس از آن ساختمان گروه موسیقی وارنر ساخته شده توسط شرکت معماران راکفلر کمپل و ساختمان Folded Wings ساخته شده توسط شرکت معماران فُرمِ 4 به ترتیب در جایگاه های دوم و سوم قرار گرفتند.
دفتر مرکزی جدید هلدینگ BEEAH در شارجه

نمایی از ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه

خلاصه پروژه:
دفتر مرکزی جدید هلدینگ BEEAH که مجهز به پنل های خورشیدی و فناوری های نسل آینده است همگام با استانداردهای پیشرو در طراحی محیطی و انرژی (LEED Platinum) کار می کند و توسط شرکت معماران زاها حدید برای دستیابی به انتشار کربن دی اکسید صفر خالص طراحی شده است .این ساختمان مرکز مدیریت و دفتر اداری هلدینگ BEEAH خواهد بود. این ساختمان معیارهای جدیدی را برای محیط های کاریِ آینده تعیین می کند. گروه BEEAH با استراتژی خود بر پایه دو رکنِ پایداری و دیجیتالی کردن، در شش صنعت کلیدی کار می کند که شامل مدیریت زباله ، بازیافت، انرژی پاک، مشاوره محیط زیست، آموزش و حمل و نقل سبز است. دفتر مرکزی جدید آنها نشان دهنده تعهد هلدینگ BEEAH به ایجاد طرحی برای شهرهای هوشمند و پایدار فردا است.

BEEAH Headquarters Sharjah: Zaha Hadid Architects

با در نظر گرفتن این اصول، طراحی ساختمان این دفتر پاسخی به محیط آن به عنوان مجموعه ای از تپه های شنی به هم پیوسته است و جهت گیری و شکل آن برای بهینه سازی شرایط آب و هوایی محلی است . این طرح که در بافت بیابان السجاه شارجه تعبیه شده است، انعکاسی از چشم انداز اطراف آن، یعنی تپه های شنی مقعری است که توسط بادهای غالب شکل گرفته اند. در طراحی این ساختمان اطمینان حاصل شده که در تمام فضاهای داخلی، نور روز و دید کافی تامین شود و در عین حال با محدود کردن تعداد شیشه ها میزان تابش نور خورشید محدود شده است. ساختمان مرکزی " همانند دو تپه شنی اصلی " بخش های عمومی و مدیریتی را در خود جای داده است، به همراه بخش های اداری که از طریق حیاط مرکزی به هم متصل می شوند و  ناحیه ای را در داخل ساختمان تعریف می کنند که جزء ضروری استراتژی تهویه طبیعی آن است.

ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه

بازدیدکنندگان از زیر یک گنبد 15 متری وارد ساختمان می‌شوند که تهویه طبیعی را بیشتر می‌کند و اجازه می‌دهد نور ملایم روز وارد ساختمان شود. این دفتر مرکزی علاوه بر حیاط مرکزی و طرح باز خود ، دارای سالن‌های اجتماعات هوشمند، یک مرکز همه جانبه برای بازدیدکنندگان و یک سالن است.
دفتر مرکزی BEEAH با مساحت 9000 متر مربع، ذاتا پایدار است و درصد بالایی از آن توسط مصالح محلی ساخته شده و مجهز به فناوری‌های آماده است تا در آینده برای فعال کردن عملیات صفر خالص تحت استانداردهای پیشرو در طراحی محیطی و انرژی کار کند . صفحات تقویت‌شده با فایبرگلاس، تابش دریافتی از خورشید را کاهش می‌دهند در عین حال *سیستم خنک‌کننده دال و فایبرگلس ، دمای داخلی مطلوب را به صورت بهینه ، تنظیم می‌کند. سیستم تصفیه آب در محل، فاضلاب را فیلتر می‌کند تا مصرف را به حداقل برساند و نیروگاه خورشیدی این ساختمان بسته‌های باتری تسلا را شارژ می‌کند تا نیاز انرژی ساختمان را در طول شبانه روز برآورده کند.

سایت پلان
سایت پلان
طبقه همکف
طبقه همکف
نما
نما


(*خنک کننده دال: این سیستم با تعبیه لوله های پلی اتیلن متقاطع که آب سرد را حمل می کنند از جرم حرارتی بتن یا کف برای خنک کردن ساختار ساختمان استفاده می کند. لوله‌های تعبیه‌شده، بتن یا کف را برای ذخیره موقت و تخلیه حرارت فعال می‌کنند.)
آنچه کارمندان در این ساختمان تجربه می کنند شامل مسیرهای بدون تماس ، یک دربان مجازی ، اتاق‌های جلسه هوشمند و یک برنامه تلفن همراه است که وظایف روزمره را خودکار می‌کند. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان به طور خودکار نور و دما را بسته به میزان شلوغی ساختمان و زمان روز تنظیم می کند. فضاهای کاری نیز برای سناریوهای دورکاری و ترکیبی(دورکاری و حضوری) به ابزارهای همکاری قدرتمندی مجهز شده اند.

BEEAH Group headquarters in Sharjah, UAE BEEAH Group headquarters in Sharjah, UAE

نظرات هیئت داورانِ مسابقۀ معماری "بازاندیشی در آینده" سال 2023 
ویکاس پاوار ، بنیانگذار مسابقۀ معماری بازاندیشی درباره آینده از دهلی نو، هند : 
«ما در رقابت "بازاندیشی در آینده" ماموریت داریم تا شکاف اطلاعاتی میان توده‌های مردم در سراسر جهان را در مورد معماری و هر چیزی که در طراحی بهتر شهرهایمان در آینده دخیل است را پر کنیم. مسابقۀ "بازاندیشی در آینده" پروژه‌هایی را که نوآورانه و راهگشا هستند و ما را یک گام به آینده‌ای پایدارتر و بهتر برای ما و نسل‌های آینده ما نزدیک‌تر می‌کنند، معرفی می‌کند.»
تیم کوان ، مدیر طراحی و شریک موسس شرکت Office AIO از پکن، چین:
«همیشه دیدن پروژه هایی که برای برتری در دسته های مربوطه به خود تلاش می کنند، لذت بخش است. شرکت کنندگان با تأکید گسترده بر نقش‌های اجتماعی و زیست‌محیطی ساختمان و پروژه های شان همواره جذاب هستند ، زیرا به طور کلی ارزش‌های قابل لمسی را به جامعه می‌افزایند.»

سالن آمفی تئاتر
سالن آمفی تئاتر

ریتا راوش ده ، مدیر خلاقیت شرکت معماران میثم از عمان، اردن : 
«من به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران مسابقۀ "بازاندیشی در آینده" ، تحت تأثیر عمق خلاقیت و نبوغ نمایش داده شده بودم. شرکت کنندگان از طریق پروژه های ارسالی خود، درک عمیقی از چالش های پیش روی جهان ما و تعهدی تزلزل ناپذیر برای یافتن راه حل های نوآورانه نشان دادند.»
جنیفر سیگال ، موسس و مدیر دفتر طراحی موبایل (OMD) از شهرستان لس آنجلس، ایالت کالیفرنیا، ایالات متحده:
« از نظر تجربه به عنوان یک هیئت منصفه، تعداد فوق‌العادۀ پروژه‌ها از سرتاسر جهان ،برای من یک امتیاز بود. از اکتشافات مصالح گرفته تا استراتژی‌های پایداری در مقیاس‌های مختلف ساختمانی، وسعت پروژه‌های ساخته‌شده انرژی بخش بود.»
پینار دینچ کالایجی ، استاد گروه معماری دانشگاه قاضی از آنکارا، ترکیه :
«من از تلاش معماران برای ایجاد محیط هایی که کاربردها، مصالح و رنگ های متنوعی دارند، شگفت زده هستم. هر طراحی نشان دهنده مهارت و تخصص معماران است که منعکس کننده پیشرفت های قرن بیست و یکم است.»
 

ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه

اطلاعات ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه طراحی شده توسط معماران زاها حدید 
اطلاعات پروژه :
نام: دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH
گروه بندی : ساختِ ساختمان اداری 
نام استودیو: معماران زاها حدید
اطلاعات تیم طراحی:
معمار: معماران زاها حدید (ZHA)
طراحی: زاها حدید و پاتریک شوماخر
مدیر پروژه: سارا شیخ اکبری
مدیر بازرگانی: چارلز واکر
تیم پروژه: گری کروز، درو مرکل، جان سیمپسون، متیو لو گریس، ماریا چاپارو، فرنجی کوشی، لئو آلوز، اروان گالو، ویویان پاشیالی، آلیا زیانی، الساندرا لازونی، دنیس برزینا، ایدرفرناندز-ایبار، راشاک الشامی ماریا ورگوپولو-افستاتیو، هائوهائو چن
مدیر پروژه فاز 1: طارق خیاط
معمار پروژه فاز 1: قطب الدین نادیادی
تیم طراحی: گری کروز، درو مرکل، یوکسی فو، شیائوشنگلی، ادوارد لاکمن، النی منته، کوانفیل چو، مو رن، هری ایبز، مصطفی السید، سوریانش چاندرا، توماس جنسن، الکساندرا فیشر، اسپیریدون کاپرینیس، جان رندل، بچارا ردا کسانتی، کارولینا لوپز بلانکو، متیو جانستون، سابرینا سید، زهرا روگاب، کارل خوری، انس یونس، لورن بارکلی، مبارک الفهیم
تیم مسابقه: شیائوشنگ لی، گری کروز، یوشی فو، درو مرکل، لورن بارکلی، مصطفی السید، علیا زیانی، مبارک الفهیم
مساحت پروژه : 93000 متر مربع
سال ساخت : 2022
مکان : شارجه، امارات متحده عربی

نمای غروب
نمای غروب

ساخت ، نمای پروژه ، عملیات عایق صدا ، حمل و نقل و عمران: گروه مهندسین مشاور BuroHappold از لندن 
روشنایی ، حفاظت در برابر آتش سوزی و ایمنی : آتلیه Ten از لندن
پایداری (مرحله طراحی): آتلیه Ten از لندن
پایداری (مرحله ساخت و ساز): گروه مهندسین مشاور BuroHappold از لندن
تامین مالی : شرکت Gardiner & Theobald  از لندن 
مدیر پروژه: متیو ساوس وست از بیروت
محوطه سازی : شرکت محوطه سازی فرانسیس از بیروت
معمار محلی: شرکت مهندسین مشاور Bin Dalmouk از شارجه ، شرکت معماری بین المللی DSAاز دبی
پیمانکار اصلی: شرکت ساختمانی Al Futtaim از دبی
عکاسی: شرکت Hufton+Crow
 

ساختمان دفتر مرکزی هلدینگ BEEAH در شارجه

هدف مسابقۀ معماری "بازاندیشی در آینده"
هدف از این مسابقات و رقابت های معماری، افزایش آگاهی در مورد راهکارهایی است که معماران و طراحان برای مقابله با چالش های جهانی معاصر به کار می گیرند و  بهترین پروژه ها برای الهام بخشیدن به نسل بعدی به نمایش گذاشته می شوند. مسابقۀ معماری "بازاندیشی در آینده" در چهارده دوره خود، با تغییر تمرکز داوران از زیبایی شناسی به پایداری،شاهد تحولات عظیمی از نظر پروژه های ارسالی بوده است.

 

مسابقۀ معماری

 

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد