شرکت مهندسی فردید بنای ماندگار

6 گام جهت حصول اطمینان از کیفیت خانه نوساز

Steps To Check The Construction Quality Of Your New Home 6

15 دی 1400 | مهندس صدف برخوردار


6 گام جهت حصول اطمینان از کیفیت خانه نوساز

کارفرمایان و مالکان املاک و مستغلات با سرعتی چشمگیر در حال ارائه املاک مسکونی به شیوه های بدیع و با سودهای قابل توجه هستند.

لازم است متقاضیان خرید املاک پیش از سرمایه گذاری در چنین پروژه هایی، ارزیابی های لازم را در مورد کیفیت ساخت ترتیب دهند.

در این جا به 6 گام اساسی جهت ارزیابی کیفیت خانه نوساز اشاره خواهد شد.

1. بررسی دقیق کیفیت خاک

استحکام پی ساختمان به کیفیت خاک زیر آن وابسته است. بطور معمول مهندسان پیش از شروع ساخت، آزمایشات مربوط به مکانیک خاک انجام می دهند.

باید از اجرای سازه بر روی خاک های رسی نرم و بسیار نرم، خاک دستی، خاک های غیر چسبنده و بد دانه بندی شده، خاک های آلی، خاک های خورنده با خاصیت اسیدی و خاکهای دارای مقادیر زیاد تخته سنگ یا قلوه سنگ اجتناب نمود. علاوه بر این در بسیاری از مواقع سازندگان ماسه را با خاک مخلوط می کنند تا مقاومت پی افزایش یابد، اما ماسه به خوبی به رس نمی چسبد. بهترین خاک هایی که می توان فونداسیون را بر روی آنها اجرا نمود عبارت اند از: خاک های ریز دانه سخت مانند رس ماسه دار و رس های لای دار، سنگ مقاوم بدون شکستگی و خاک های دانه ای متراکم مانند شن و ماسه.

2. بررسی طراحی سازه ساختمان

طراحی سازه شامل طراحی المان های مختلف ساختمان اعم از تیر، ستون، دال، سقف و ... با هدف تأمین مقاومت مطلوب در برابر بارهای مرده و زنده و بارهای لرزه ای در طول عمر بهره برداری ساختمان است به نحوی که با فضاهای طراحی شده توسط معماران با محدودیت رو به رو نشود.

مادامی که طراحی سازه امنیت، ایمنی و استحکام کافی جهت غلبه بر خطرات طبیعی و شرایط آب و هوایی سخت را فراهم نکرده و ساختمان در برابر حریق مقاوم نباشد، سرمایه گذاری در پروژه های ساختمانی توصیه نمی شود، همچنین لازم است جهت طراحی سازه به مهندسین مجرب و دارنده پروانه صلاحیت رجوع شود.

3. بررسی کیفیت بتن

یک سازه ساختمانی باید ظرفیت تحمل بار سنگین را داشته باشد، در غیر این صورت ممکن به زودی فرو بریزد و تلفات جانی به بار بیاورد. بسیاری از ساختمان های امروزی با استفاده از مخلوط بتن آماده موجود در بازار ساخته می شوند.

میبایست پیش از عملیات از کیفیت بتن ساخته شده در کارخانه مربوطه اطمینان حاصل شده و بعد از بتن ریزی نمونه های مکعبی برای انجام آزمایش مقاومت فشاری به آزمایشگاه ارسال شوند، اگر مقاومت فشاری 28 روزه (در برخی پروژه ها 56 یا حتی90 روزه) نمونه با مقدار مشخص شده تفاوت زیادی داشته باشد، لازم است تدابیر لازم صورت پذیرد یا حتی در مواقع اضطراری بتن اجرا شده تخریب و از نو اجرا شود. لازم به ذکر است که حداکثر نسبت آب به سیمان در بتن میبایست % 40 باشد، نبست های بزرگتر از مقدار ذکر شده مقاومت بتن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

4. ارزیابی کیفیت پلاستر

ارزیابی کیفیت پلاستر گام مهم دیگری جهت حصول اطمینان از کیفیت ساخت می باشد. ترک های شکل گرفته روی پلاستر ناشی از نشت آب و کیفیت پایین پلاستر می باشد. رنگ کردن خانه پیش از بررسی ترک ها جایز نیست. در برخی مواقع ترک های پلاستر چند ماه پس از اتمام عملیات خود را نشان می دهند، از این رو توصیه می شود در املاک ساخته شده توسط سازندگان معتبر سرمایه گذاری کنید. علاوه بر این لازم است 2-1 ماه پیش از اعمال پوشش رنگ صبر کنید تا در صورت بروز ترکهای جزئی با همکاری سازنده در جهت برطرف نمودم آنها اقدام کنید.

5. به ضخامت دیوار توجه کنید

مشخصات ضخامت دیوار در بروشورها و اسناد قانونی ساختمان و آیین نامه ها ذکر شده اند. از این رو لازم بررسی کنید آیا دیوارهای اجرا شده مطابق با استاندارد های ذکر شده هستند یا خیر.

نحوه بررسی ضخامت دیوار پس از ساخت:

* یک کارشناس عمران یا معمار تجربی که دانش و تجربه کافی برای بررسی ضخامت دیوار را دارد، استخدام کنید.

*  دیوارها را با دستان خود فشار دهید یا سعی کنید با شیئی نوک تیز دیوار را سوراخ کنید، در صورتی شیئ نوک به راحتی به داخل دیوار نفوذ کند، مطمئن باشید که کیفیت آن نامطلوب است.

* با بند انگشت خود به دیوارها ضربه بزنید، هر صدای توخالی نشان دهنده کیفیت پایین دیوار است.

 6. بررسی اتصالات و یراق آلات

تمام جزئیات دقیق یراق آلات و وسایل داخل خانه و نشتی و ترک خوردگی آشپزخانه و حمام، لوله‌های زهکشی، شیرها، دستشویی‌ها، سر دوش‌ها و سایر تأسیسات بهداشتی باید به ‌درستی بررسی شوند. 

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

17 روش جهت کاهش هزینه های ساخت Ways To Reduce Construction Cost
مدیریت ریسک ساختConstruction Risk Management
10 اشتباه که میبایست حین ساخت سازه های سبز از آنها اجتناب کرد10 Mistakes To Avoid In Green Construction
انواع نخاله های ساختمانیTypes Of Construction Waste
6 گام جهت حصول اطمینان از کیفیت خانه نوسازSteps To Check The Construction Quality Of Your New Home 6
سه قدم برای کاهش ریسک در مدیریت اسناد پروژه هاThree Steps to Reduce Document Management Risk
تجسم و طراحی  مجدد زندگی اداری و کاری پس از کروناReimagining the office and work life after COVID19
هزینه چرخه عمر: طبقه بندی، تکنیک ها و کاربردLife Cycle Cost Category  Costing Technique and Application
دفترهای کاری کوچک باید از میان برداشته شوند. محل کار باید جایی سحرآمیز باشد.The workplace will never be the same
برنامه های مدیریت زمان: هدف، مزایا و معایبTime Management Programs Objective Advantages and Disadvantages
چگونه عملکرد و کارایی انبار را بهبود ببخشیمHow to Improve Warehouse Operations and Efficiency
استارت آپ  Alice ، تحولی بزرگ در نرم افزارهای مدیریت و کنترل  پروژهConstruction design platform Alice Technologies bags fresh capital to expand
عوامل موثر بر هزینه ساخت و ساز یک پروژهFactors Affecting Construction Cost of a Project
پنج نرم افزار دیجیتال برای یک پروژه ساخت و ساز موفقFive Digital Software Tools for a Successful Construction Project
پنج متد برتر در مدیریت اداری دارائیها و تاسیسات  برای سال 2022Top Five Trends in Facilities Management for 2022
چرا صنعت ساخت وساز تمایلی به تطبیق با تحولات بنیادین فناوری امروزی ندارد؟The tech revolution is here why is the construction industry reluctant to adapt
شناخت ریسک مختص روش طرح و ساخت، در پروژه های ترابریUnderstanding risk allocation on design build transportation projects
10 چالش برتر در مدیریت پروژه های ساخت و سازTop 10 Construction Project Management Challenges
چرا شرکت های معماری به بیانه های هدفمند و چشم انداز بهتری نیاز دارند؟Why Architecture Firms Need Better Mission Vision and Values Statements
مهندسی ساخت و ساز: یک خلاصه راهنما شامل تعاریف، نقش ها و موارد دیگرConstruction Engineering A Quick Guide With Definitions Roles and More
به حداکثر رساندن بهره وری در ساخت و ساز :  نکات و ابزارهایی برای موفقیتmaximizing productivity in construction tips and tools for success
مدیریت منابع استراتژیک در مدیریت پروژه های ساختمانیstrategic resource management in construction project management
چرا داشتن یک طرز فکر منعطف برای ایجاد کسب و کارهای معماری بهتر، ضروری است؟Why a Growth Mindset is Necessary for Building Better Architecture Businesses
مقایسه مهندس پروژه و مدیر پروژه در پروژه های ساخت و سازProject Engineer vs Project Manager in Construction
دورکاری در مدیریت پروژه های ساختمانیWorking Remote in Construction Project Management
6 ابزار نرم افزاری رایگان نمودار گانت برای مدیران پروژه در سال 20246 free gantt chart software tools for project managers in 2024

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد

نظر شما با موفقیت ثبت شد و پس از تائید منتشر میشود .