شرکت مهندسی فردید بنای ماندگار

14 مدل شیشه بکار رفته در صنعت ساختمان

Types Of Glasses Used In Construction

28 آذر 1400 | مهندس صدف برخوردار


شیشه چیست؟

شیشه ساختمانی ترکیبی از مواد خام مانند سیلیس، سدیم، پتاسیم کربنات، آهک، اکسید سرب و اکسید منگنز می باشد که در نسبت های خاص الک شده و با یکدیگر ترکیب می شوند تا شیشه را بوجود آورند.

شیشه یک ماده  شفاف (یا نیمه شفاف)، سخت و غیر ارگانیک، بوده که از طریق گرمادهی به شن یا کوارتز حاصل می شود.

بکار بردن شیشه در ساختمان سبب افزایش زیبایی بصری ساختمان شده و از این رو استفاده از آن بسیار مورد توجه می باشد.

انواع شیشه های پرکاربرد در صنعت ساخت وساز:

1- شیشه تخت

2- شیشه شناور

3- شیشه لمینیت

4- شیشه نشکن

5- شیشه  low-E

6- شیشه سیمی

7- شیشه رنگی

8- شیشه سخت

9- شیشه کروماتیک

10- شیشه خود تمیز شونده

11- شیشه ضد حریق

12- شیشه ساتینا

13- شیشه اسپندرال

14- بلوک های شیشه ای

1- شیشه تخت

شیشه تخت از طریق عبور دادن غلتک از روی شیشه مذاب ساخته می شود. برای بریدن شیشه تخت نیاز به استفاده از ابزار آلات خاص نیست و می توان آن را به راحتی با شیشه بر برش داد. شیشه تخت در اندازه ها و ضخامت های متنوع در بازار موجود می اشد.

از آنجا که هزینه ساخت این شیشه ها در مقایسه با سایر انواع شیشه پایین تر بوده و دچار اعوجاج نمی شوند، ار این مدل شیشه ها در گلخانه ها استفاده می شود.

شیشه تخت

2- شیشه شناور

شیشه شناور از سدیم سیلیکات و کلسیم سیلیکات تشکیل شده و با عنوان شیشه های سودا آهک شناخته می شود. واژه "شناور" اشاره به نحوه ساخت این شیشه ها دارد که در آن شیشه مذاب بر روی بستر قلع مذاب شناور می شود (قرار می گیرد) و بنابراین سطحی صاف، تخت و عاری از اعوجاج شکل می گیرد.

 برش دادن این قبیل شیشه ها بسیار راحت بوده و توسط شیشه بر صورت می گیرد. ضخامت این شیشه ها 20-2 میلیمتر بوده و وزنشان 36-6 کیلوگرم بر متر مربع می  باشد. از شیشه های شناور در مکان های عمومی و ویترین مغازه ها استفاده می شود.

شیشه شناور

3- شیشه لمینیتی

این شیشه همانطور که از اسمش پیداست از طریق به هم چسبیدن لایه هایی از شیشه معمولی توسط یک ماده شفاف وانعطاف پذیر حاصل می شود.از آنجا که این شیشه عایق صدا بوده و مانع نفوذ اشعه مخرب فرابنفش می شود، جهت استفاده به عنوان سایبان شیشه ای و برای کار در پل ها و آکواوریوم ها مناسب می باشد.

این صفحه از طریق قرار دادن لمینیت (2.28 میلیمتر) بین دو صفحه شیشه سخت (ضخامت 6 میلیمتر) حاصل می شود. 

شیشه لمینیتی

4- شیشه نشکن

شیشه نشکن نوعی شیشه است که در برابر ضربه مقاوم می باشد؛ یا به عبارت دیگر این مدل شیشه به هنگام تخریب ساختمان به قطعات کوچکتر خرد نمی شود.

در هنگام ساخت این شیشه از رزین بوتیرال پلی وینیل پلاستیکی به منظور جلوگیری از شکل گیری قطعات تیز استفاده می شود.

از این شیشه بیشتر  در پنجره ها، کف ها و به عنوان نورگیر استفاده می شود.

شیشه نشکن

 

5- شیشه  low-E

این شیشه از طریق لعاب دادن شیشه شناور با پوششی نازک در یک طرف آن حاصل می شود. شیشه کم مصرف انرژی خورشیدی را از یک جهت عبور داده و از هدر رفت انرژی گرمایی در جهت دیگر جلوگیری می کند.

شیشه  low-E

 

6- شیشه سیمی

شیشه سیمی حاوی یک شبکه بندی سیمی در وسط ساختار شیشه می باشد. کارکرد اصلی شیشه سیمی نگاه داشتن اجزای شیشه در کنار هم به هنگام بروز ترک یا شکستگی می باشد. از شیشه سیمی در مکان های صنعتی یا گاراژها استفاده می شود.

شیشه سیمی

 

7- شیشه ر نگی 

جهت ساخت این شیشه از نوع مشخصی یون مانند اکسید آهن (رنگ سبز) یا سولفور (رنگ آبی) جهت ایجاد رنگ استفاده می شود که تأثیر سو بر خواص شیشه نمی گذارد.

شیشه ر نگی

 

8- شیشه سخت

 شیشه سخت به علت دارا بودن مقاومت بالا در برابر شکستگی از محبوبیت بالایی در صنعت ساختمان برخوردار است. از شیشه سخت عمدتاً در فضاهای داخلی خانه همچون آشپزخانه (به علت مقاومت در برابر گرما) و نرده استخرها استفاده می شود.

شیشه سخت

9- شیشه کروماتیک

 از این نوع شیشه در آی سی یو و اتاق های دید و بازدید استفاده می شود. شیشه کروماتیک قادر است میزان شفافیت را جهت حفاظت فضای داخل از نور در طول روز کنترل کند. شیشه کروماتیک دارای لایه الکتریکی (الکتروکروماتیک)، ترمو کروماتیک (لایه حساس به گرما) و یا فتوکروماتیک (لایه حساس به نور) می باشد.

شیشه کروماتیک

 

10 - شیشه خود تمیز شونده 

شیشه خود تمیز شونده فوتوکالیستی و آب گریز است و به دلیل داشتن این دو قابلیت ضد لک می باشد که منجر به حصول سطحی زیبا با نگهداری آسان و کم هزینه می گردد.

شیشه خود تمیز شونده

 

11- شیشه ضد حریق

شیشه ضد حریق نوعی شیشه است که قادر است طیف گسترده ای از درجه حرارت را تحمل کند. این شیشه عمدتاً از سودا آهک، شن سیلیسی و مواد شیمیایی ضد حریق ساخته شده است. پیش از قرار دادن شیشه گداخته داخل کوره، آن را با بوریک اکسید مخلوط می کنند که باعث می شود ضریب انبساط حرارتی شیشه کاهش یابد و در برابر شوک های حرارتی مقاوم شود. علاوه بر بوریک اکسید می توان مواد دیگری همچون آلومینیوم اکسید در شیشه استفاده کرد که منجر به پدید آمدن نوعی شیشه به نام آلومینو سیلیکات می شود که قادر به تحمل دمای بالای 800 درجه سانتی گراد می باشد. شیشه هایی که حاوی میزان بالایی سیلیس و کوارتز ذوب شده هستند بیشترین میزان مقاومت در برابر آتش را از خود نشان می دهند.

شیشه ضد حریق

 

12- شیشه ساتینا

شیشه ساتینا نوعی شیشه مات است که از طریق عبور دادن شیشه شفاف از اسید هیدروفلوریک یا فوم اسید هیدروفلوریک حاصل می شود و هدف اصلی آن محدود کردن دید است. از این شیشه ها در پارتیشن ها، بالکن ها و حمام ها استفاده می شود.

شیشه ساتینا

13- شیشه اسپندرال

شیشه اسپندرال نوعی شیشه غیر شفاف می باشد که اجزای ساختمان مانند ستون ها، سیستم های تهویه، کف ها، سیم کشی ها و … را از معرض دید پنهان می کند. بر وری این شیشه ها چاپ سرامیکی غیر شفاف انجام می شود. همچنین از آنجا که این شیشه ها انرژی خورشید را جذب می کنند، حتماً باید قبل از استفاده سیکوریت شوند.

شیشه اسپندرال

14- بلوک های شیشه 

بلوک های شیشه ای با استفاده از دو نیمه کاملاً مجزا پدید می آیند؛ بدین نحو که هنگامیکه شیشه هنوز گداخته است، این دو جزء به یکدیگر فشرده شده و عاری از تنش های داخلی می گردند که نتیجه این عمل پدید آمدن بلوکیست که در قسمت هایی در مرکز توخالی می شود.

بلوک های شیشه

مزایای شیشه

1- شفافیت خوب

یکی از مزایای اصلی شیشه قابلیت عبور نور از داخل آن می باشد که برای بیننده امکان برقراری ارتباط با دنیای بیرون را فراهم می کند و علاوه بر آن باعث صرفه جویی در مصرف برق و انرژی می گردد.

2- ضد گرد و غبار 

سطح صاف و براق شیشه مانع از نشستن گرد و غبار بر روی آن را شده و در نتیجه تمیز نگه داشتن آن برای مدت زمانی طولانی را میسر می سازد.

3- تنوع در رنگ 

شیشه در طیف وسیعی از رنگ ها موجود بوده و با ترکیب انواع مختلف شیشه با یکدیگر، رنگ شیشه تغییر کرده و بر زیبایی بصری آن افزوده می شود. مثلاً اگر هنگام ساخت شیشه لمینیتی از گستره ای از لایه های رنگی در داخل آن استفاده شود، افکت های نوری استثنایی ایجاد می گردند که به زیبایی هر چه بیشتر فضا کمک می کند.

4- زیبایی بصری

بکار بردن شیشه در نمای ساختمان باعث افزایش زیبایی سازه می شود.

5- قابلیت بازیافت

از مزایای دیگر شیشه می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی، مقرون به صرفه بودن، کاهش آلودگی آب و هوا تا حدودی و حقظ منابع طبیعی اشاره نمود.

از طرفی شیشه %100 قابل بازیافت بوده و امکان بازیافت آن به دفعات متعدد بدون وارد آمدن لطمه به کیفیت یا خلوص آن امکان پذیر می باشد.

6- مقاوم در برابر اشعه فرابنفش

شیشه در برابر اثرات مخرب اشعه فرابنفش مقاوم بوده و بنابراین دچار تجزیه، تغییر رنگ یا ترک خوردگی نمی گردد.

7- مقاومت در برابر زنگ زدگی و هوازدگی

در میان تمامی مصالح بکار رفته در ساخت و ساز، شیشه تنها ماده ایست که ضد خوردگی بوده و تنها در موارد ویژه که تحت حملات شدید شیمیایی قرار بگیرد، دچار خوردگی می شود.

همچنین قابلیت دیگر شیشه مقاومت آن در برابر اثرات باد، باران و خورشید می باشد که آن را تبدیل به ماده ای ضد هوازدگی نموده است.

8- شکل پذیری

شیشه ساختمانی ماده ای سخت و شفاف بوده که از طریق گرمادهی به شن حاصل شده و قادر به ساخت در هر اندازه و شکلی می باشد.

9- عایق برق

شیشه عایق برق بوده و در نتیجه از شما در برابر خطرات برق محافظت می کند.

معایب شیشه

1- هزینه بالای ساخت

پروسه تولید شیشه به علت نیاز به گرمای بالا جهت تولید مواد خام اولیه،  مستلزم صرف انرژی بالا و در نتیجه پرهزینه می باشد.

2- شکنندگی

شیشه ماده ای صلب و شکننده می باشد. هنگامیکه به شیشه تنشی وارد شود بدون آنکه کرنشی را متحمل شود می شکند، از طرفی تکه های خرد شیشه بسیار تیز بوده و می تواند منجر به وارد آمدن آسیب جدی به انسان گردد.

3- مقاومت پایین در برابر ضربه

مقاومت شیشه در برابر بارهایی که بطور آنی به آن وارد می شود پایین بوده و بلافاصله پس از وارد آمدن ضربه می شکند.

4- خوردگی در اثر مواد قلیایی

یون های قلیایی به راحتی بر شیشه اثر گذاشته و باعث رقیق شدن سطح شیشه می گردند و هرچه میزان این قلیاییت بیشتر باشد، خوردگی با شدت بیشتری بر سطح ایجاد می شود.

5- ایمنی پایین در مکان های مستعد زلزله

برای سازه هایی که در مکان های لرزه خیز بنا می شوند باید الزامات ویژه ای برای مقابله با بارهای افقی و شلاقی که حین زلزله به سازه اعمال می گردند، در نظر گرفته شود. مصالح شیشه ای از آنجا که ترد و شکننده هستند، به سرعت شکسته شده و فرو می ریزند.

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

14 مدل شیشه بکار رفته در صنعت ساختمانTypes Of Glasses Used In Construction
کاشی های فتوکاتالیستی  و کاربرد آنهاPhotocatalystic Tiles
معرفی لوازم هوشمند خانگی Smart Home Products
برترین مزایای پریزهای USBTOP BENEFITS OF USB OUTLETS
معرفی چهار سایه بان جمع شونده برای اسکان در فضای بازFour Retractable Shade Solutions for Residential Exteriors

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد

نظر شما با موفقیت ثبت شد و پس از تائید منتشر میشود .