فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
فربیلد کریپتو

روشی سریع و ساده برای طراحی تیر ساختمانی بتنی با نرم افزار Prokon

a quick way to design a concrete beam

مهندس مارال شایق | چهار شنبه, 23 اسفند,1402

روشی سریع برای طراحی تیر ساختمانی بتنی

در سایت thestructuralworld.com مقالۀ «اصول محاسبات بار در طراحی سازه»، مسیر بار و نحوه توزیع بار تعیین شده در تیرهای ساختمانی را به ما نشان می دهد. برای داشتن یک طراحی ایمن و سالم، این تیرها باید در برابر بارهای محاسبه شده مقاومت کنند. مطمئناً روش های زیادی برای طراحی یک تیرساختمانی به کمک نرم افزارهای پیچیده وجود دارد. اما در این مقاله ساده ترین راه برای طراحی یک تیر را به شما نشان خواهیم داد.

برای مثال، بیایید نگاهی به تیرهای B3 و B4 در شکل زیر بیاندازیم.

تیرهای B3 و B4
تیرهای B3 و B4

با توجه به محاسبات قبلی ما، در مقالۀ «اصول محاسبات بار در طراحی سازه»، این تیرها در طراحی دارای بارهای مانند شکل زیر هستند. از این قسمت شروع خواهیم کرد.

برای تیر B3 :

DL= 6.125 kN/m

LL= 1.0 kN/m

برای تیر B4 :

DL= 28.58 kN/m

LL= 4.67 kN/m

شاید سریعترین یا ساده ترین راه برای طراحی یک تیر ساختمانی از طریق کمک گرفتن از نرم افزارهای ساختاری و یک صفحه گسترده باشد. در این مثال، ما تیر خود را با استفاده از نرم افزار طراحی تیر *Prokon  طراحی می کنیم. پس با ما همراه باشید تا کار را شروع کنیم.

(*Prokon : مجموعه ای از نرم افزارهای تجاری برای تحلیل و طراحی سازه است.)

1.پس از تنظیم کد طراحی مورد نظر خود، پارامترهای خود را بر اساس آن وارد می کنیم. تصویر زیر، پارامترهای طراحی را نشان می دهد که ما در این طراحی از آنها استفاده می کنیم.

پس از تنظیم کد طراحی مورد نظر خود، پارامترهای خود را بر اساس آن وارد می کنیم

2.در تب Section، ما اندازه، عرض و عمق تیر را 250×600 تعریف می کنیم.

در زبانه Section، ما اندازه، عرض و عمق تیر را 250×600 تعریف می کنیم.

3. در تب Span، طول تیرها ( طول دهانه ) را  وارد می کنیم.

در زبانه Span، طول تیرها را مطابق با عدد Section که قبلاً تعریف شده است، وارد می کنیم.

4.ما تکیه گاه تیر خود را در تب support تعریف می کنیم، بسته به طرح شما، می توانیم تیر سرآزاد (c) یا fix (f) را تعریف کنیم. همچنین سپس مطابق شکل ، ابعاد ستون در هر آکس  و ارتفاع آن  در اینجا تعریف خواهد شد. 

تکیه گاه تیر خود را در زبانه support تعریف می کنیم، بسته به طرح شما، می توانیم تیر سرآزاد (c) یا fix (f) را تعریف کنیم.

5. بار طراحی را وارد می کنیم. در اینجا، بارهای مرده و زنده طراحی، DL و LL را که قبلا محاسبه کرده بودیم، وارد می کنیم. توجه داشته باشید که وزن خود تیر به طور خودکار توسط نرم افزار در این ورودی اضافه می شود.

بار طراحی را وارد می کنیم. در اینجا، بارهای طراحی، DL و LL را که قبلا محاسبه کرده بودیم، وارد می کنیم. توجه داشته باشید که وزن خود تیر به طور خودکار توسط نرم افزار در این ورودی اضافه می شود.

6. در زبانه reinforcing مطابق شکل زیر، پارامترهای جزئیات را همانطور که نشان داده شده است وارد کرده و  دکمه محاسبه میلگرد یا همان"Generate reinforcing"  را فشار می دهیم.

در زبانه reinforcing مطابق شکل زیر، پارامترهای جزئیات را همانطور که نشان داده شده است وارد کرده و  دکمه تقویت تولید یا همان"Generate reinforcing"  را فشار می دهیم.

میلگرد مورد نیاز مطابق شکل ایجاد خواهد شد. ما نتایج را از این قسمت با جدول محاسبات تیر یا جزئیات تیر تفسیر می کنیم. توجه داشته باشید که قبل از انجام این کار، دقت می کنیم که انحراف تیر، کمتر از انحراف مجاز برای یک طراحی ایمن باشد.

میلگرد مورد نیاز

نتایج طراحی مانند آرماتورهای میلگردهای عرضی تیر (خاموت) و فاصله، نیز با فشار دادن زبانه " stirrups " نشان داده می شود. همچنین می‌توانیم محاسبات طراحی را در زبانه «Calculation» چاپ کنیم.

نتیجه آرماتورها باید در جزئیات تیر و یا جدول تیر منعکس شود، تا در نقشه ترسیمی ارائه شوند.

اطلاعات مربوط به این نرم افزار درلینک https://www.prokon.com/downloads/ موجود است.

 

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد