سیستم باگروپ (Baugruppe) چیست ؟ ساخت واحدهای مسکونی توسط صاحب خانه ها
By Residents for Residents What is the Baugruppe System
مهندس مارال شایق | شنبه, 25 اسفند,1403

نویسنده: ماریا کریستینا فلوریان
به ندرت پیش می آید که طراحی یک ساختمان مسکونی معمولی، ساکنان آینده آن را درگیر کند. این پروژه ها که اغلب توسط انبوه سازان ملک در پاسخ به تقاضاهای از پیش تعریف شدۀ بازار ساخته می شوند، به ندرت برای زیست پذیری بهینه می شوند. یک سیستم ساخت و ساز نوظهور در آلمان آغاز شده که قصد دارد این رویه را تغییر دهد و ساکنان را در هسته ساخت و سازهای جدید مسکن قرار دهد. سیستم باگروپ آلمانی برای " ساختمان سازی گروهی"، یک رویکرد جایگزین برای ساخت مسکن پیشنهاد می دهد که به گروه هایی از افراد اجازه می دهد تا برای طراحی و ساخت فضاهای مسکونی خود گرد هم آیند و سازندگان سنتی را دور بزنند تا محیط های زندگی شخصی سازی شده و پایدار ایجاد کنند.
صاحبان خانه های آینده با تشکیل یک گروه، مستقیماً با معماران و پیمانکاران همکاری می کنند و فضاهایی را طراحی می کنند که به صراحت نیازها و ایده آل های آنها را برآورده می کند. به این ترتیب صاحبان خانه ها تبدیل به سازنده می شوند. از همان ابتدا برای جلوگیری از تعارض قوانین شفافی تنظیم شده است و متخصصان ساخت و ساز از جمله معماران، برای نظارت بر ساخت و ساز استخدام می شوند. هرچند که بسیاری از سیستمهای مسکن باگروپشامل فضاهای مشاعات فراوانی هستند، اما صاحبان خانهها مالکیت خصوصی واحدهای خود را که معمولاً به طور کامل تجهیز شده اند، حفظ میکنند. این دخالت مستقیم به شدت با ساخت و سازهای متعارف مسکن که در آن خریداران معمولاً در ساختمانهای از پیش تعریف شده قرار می گیرند، در تضاد است. قواعد اصلی که پروژههای باگروپ را هدایت میکنند شامل همکاری جامعه، سفارشیسازی، مقرون به صرفه بودن و پایداری است.

این سیستم در آلمان به عنوان واکنشی به نگرانیهای مربوط به مقرون به صرفه بودن پدید آمد. علیرغم نرخ پایین مالکیت خانه در آلمان، پروژه های جامعه محوری به ویژه در مناطق شهری مانند فرایبورگ و کلن شکوفا شده اند و تعاملات اجتماعی پایدار و جوامع منسجم را تقویت می کنند. مطالعهای در سال 2015 نشان می دهد که بیش از 60 درصد از املاک جدید ساخته شده برای مالکیت خصوصی، جز ساختمان های شخصی ساز بوده اند و تعاونیهای مسکن مانند سیستم ساخت و ساز مسکن باگروپ حدود 15 تا 17 درصد از بخش ساخت و ساز مسکن را تشکیل میدهند.

از جمله انگیزه های اصلی برای به کارگیری این سیستم، می توان به صرفه جویی در هزینه و سفارشی سازی و همچنین همراستایی خانه ها با نیازهای شخصی اشاره کرد. با دور زدن سازندگان املاک، هزینه ها کاهش می یابد، زیرا نیازی به حاشیه سود و قیمت گذاری های سوداگرانه نیست. شفافیت مالی این پروژهها به صاحب خانه ها اجازه میدهد تا بودجه را به طور کارآمدتر تخصیص دهند و مصالح با کیفیت و فناوریهای پایدار را به هزینههای بازاریابی و اداری ترجیح دهند.
این سیستم با مشارکت گروهی در فرآیند ساخت و ساز، حس اتحاد و تعلقی قوی را تقویت می کند، چراکه فضاها را می توان برای بازتاب نیازهای شخصی و جمعی سفارشی سازی کرد. همچنین این سیستم به طور ذاتی وابستگی های متقابل را در میان افراد شرکت کننده در گروه ساخت و ساز ترویج می کند و خانه های منزوی را به جوامعی یکپارچه تبدیل می کند. این پروژه ها جامعه را از طریق اهداف مشترک و حمایت متقابل در طول فرآیند ساخت، تقویت می کنند. این بنیاد کار گروهی ایجاد شده در طول مراحل ساخت و ساز، اغلب به توسعه مداوم جامعه منجر می شود. در اغلب ساخت و سازهای باگروپ فضاهای مشترک، مانند باغها، کارگاهها یا آشپزخانههای مشترک، برجسته هستند و تعامل را ترویج و حس تعلق را تقویت میکنند.

یک نمونه از این پروژهها خانه BIGyardاست که توسطشرکت معماری Zanderroth طراحی شده و توسط 72 شریک تحت مسئولیت مستقل ساخته شده است. در این مورد، باغ داخلیِ 1300 متر مربعی مشترک است و بین ساکنین تقسیم نمی شود و فضای کافی برای تعاملات بدون خودرو را در اختیار آنها قرار می دهد. این پروژه همچنین شامل امکانات آشپزی عمومی، سونا و 4 آپارتمان مهمان است. با این حال، واحدهای مسکونی خصوصی مالکیت خصوصی دارند و طراحی آنها برای نیازهای هر مالک، از چیدمان سفارشی گرفته تا انتخاب های پایانی، سفارشی سازی شده است. موارد مشاع مانند نما و طراحی باغ توسط معماران با همکاری گروه صاحب خانه ها برنامه ریزی شد.

در حالی که اکثر انجمنهای ساخت گروهی با خرید یک قطعه زمین شروع میشوند، ولی این سیستم برای بازسازی یک سازه قدیمیتر یا تبدیل یک ساختمان بدون استفاده به مسکن مشترک نیز کار میکند. مثالی از این دست، خانه باگروپ طراحی شده توسط شرکت معماری No است که حاصل یک انجمن سه خانواری است . آنها یک ویلای سه طبقه به مساحت 130 متر مربع را در مرکز پراگ، کشور چک خریدند. ساختمان به گونه ای بازسازی شد که در طرحی از یک آپارتمان معمولی، هر خانواده یکی از طبقات را اشغال کردند. گفضای رفت و آمد عمودی از آپارتمان ها جدا شده است تا حریم خصوصی مهیا شود، این در حالی است که فضاهای موجود در انبار و حیاط مشترک هستند، از جمله رختشوی خانه، فضای تاسیسات و باشگاه. در این طرح یک گاراژ واحد با ساختار پارکینگ دوچرخه و انبار باغبانی جایگزین شد تا زندگی شهری پایدارتر را تشویق کند.

یکی از مزایایسیستم باگروپ، امکان مالکیت زمین هایی است که برای انبوه سازان بزرگ جذاب نیستند و این موضوع امکان مداخلات کوچکتر اما سازگارتر را در بافت شهری فراهم می کند. طرح های نامنظم کوچک، محدودیت های ارتفاعی، و سایر محدودیت ها، ممکن است روند ساده کار سازندگان املاک را پیچیده کند، اما به این ترتیب، زمانی که در سطح فقط یک خانه به این زمین ها نزدیک شویم، آنها می توانند مکان های جذابی برای زندگی خانوادگی باشند. این همان کاری است که توسط یک گروه 15 خانواده ای انجام شد. آنها یکی از آخرین قطعه زمینهای ساختمانی در مرکز نوکولن آلمان را خریداری کردند و آن را با کمک شرکت معماری IFUB به یک سیستم مسکونی سازگار با محیط زیست، دوستانه و در عین حال مدرن تبدیل کردند که به خوبی با محیط شهر ادغام شده است.


از آنجایی که در این سیستم ساکنان آینده ساختمان مستقیماً در فرآیند طراحی درگیر هستند، ساختوسازهای گروهی اغلب ویژگیهای زیستمحیطی مانند منابع انرژی تجدیدپذیر، *طراحی غیرفعال خورشیدی و مصالح پایدار را در اولویت قرار میدهند. این موارد نه تنها ردپای زیست محیطی ساختمان ها را کاهش می دهند، بلکه به داشتن محیط های زندگی سالم تر کمک می کنند. پروژه مسکن گروهی Kalkbreite در زوریخ، سوئیس، به عنوان شاهدی بر این آرمان ها عمل می کند. این پروژه شامل ترکیبی از فضاهای مسکونی، تجاری و فرهنگی است که بر اساس اصول پایداری طراحی شده اند. این سازه به عنوان یک سازه چوبی هیبریدی ساخته شده است که بر کاهش مصرف انرژی تمرکز دارد و در عین حال حمل و نقل عمومی، باغ ها و امکانات عمومی را نیز ارتقا می دهد.
(*طراحی غیرفعال: از استراتژیهایی مانند چیدمان و فرم برای کاهش یا حذف سرمایش مکانیکی، گرمایش، تهویه و نورپردازی استفاده میکند.)

هرچند که سیستم باگروپ مزایای متعددی را ارائه می دهد ولی در مورد انحصار با چالش هایی نیز مواجه است. این پروژه ها اغلب مشارکت کنندگان طبقه متوسط را جذب می کنند، موضوعی که می تواند ناخواسته منجر به محرومیت از مسکن برای افراد کم در آمد شود. این سیستم برخلاف اخلاقیات جامعه محور، ذاتاً ممکن است به افراد کم درآمدی که احتمالاً منابع یا فرصت های مشارکت را ندارند، نپردازد و پاسخگوی نیازهای آنها نباشد. این انحصار پرسشهای مهمی را در مورد دسترسی و فراگیری ایجاد میکند و نیاز به راهکارهایی را برای گسترش مشارکت و اطمینان از اینکه مزایای چنین مدلهای مسکن مشارکتی برای طیف متنوعی از گروههای اجتماعی-اقتصادی در دسترس است، برجسته میکند.

سیستم باگروپ با تشویق به ایجاد محیطهای زندگی متمرکز و متراکم، بر توسعه شهری تأثیر میگذارد. این نوع پروژهها با اجازه دادن به ساکنان برای شکلدهی فعال فضاهای زندگی خود، اغلب ، به طور مؤثرتری نسبت به پروژههای سنتی تحت مدیریت شرکت های ساختمانی، به چالشهای شهری مانند افزایش جمعیت و تخریب محیطزیست رسیدگی میکنند. از آنجایی که مناطق شهری در سرتاسر جهان با پیچیدگیهای زندگی مدرن و مساله پایداری دست و پنجه نرم میکنند، سیستم باگروپ به عنوان مدل الهامبخشی اهمیت پیدا می کند که به طور بالقوه آینده ساخت و سازهای شهری را به سمت جوامع فراگیرتر و انعطافپذیرتر هدایت میکند.
گالری تصاویر
مطالب مرتبط
افراد دارای مهارت در این زمینه
در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .
