وب سایت فربیلد

تصاویر ماهواره ای، ساخت اولین شهرِ شناور جهان را نشان می دهند

satellite image shows construction of worlds first floating city

مهندس مارال شایق | یکشنبه, 06 خرداد,1403

شهری شناور، در آب های نیلگون اقیانوس هند شروع به شکل گیری کرده است که اولین شهر شناورِ جهان محسوب می شود.

تصاویر ماهواره ای که توسطشرکت فناوری اطلاعاتِ آمریکاییِ ماکسار تکنولوژی تهیه شده و به طور انحصاری در اختیار هفته نامۀ نیوزویک قرار گرفته است، وضعیت ساخت شهر شناور مالدیو را نشان می دهد. سیر تکاملی سکوهای شناورِ پیش ساخته این شهر شناور قرار است در سال 2027 تکمیل شود.

تصویری از شهر شناور مالدیو در اقیانوس هند، که در سال 2024 از فضا گرفته شده است
تصویری از شهر شناور مالدیو در اقیانوس هند، که در سال 2024 از فضا گرفته شده است.  عکس از ماکسار تکنولوژی

"شهرِ جزیره ای"، زاییده افکار دولت مالدیو است که با مشارکت شرکت معماری هلندی  Waterstudio ، در مردابی که حدود 10 دقیقه با قایق از شهر ماله، پایتخت مالدیو، فاصله دارد در حال ساخت می باشد. ساخت این شهر به عنوان یک راه حل عملی، برای برطرف کردن مشکلی بسیار واقعی که پیش روی این کشور جزیره ای آسیای جنوبی قرار دارد ، در نظر گرفته شد. مشکل این بود که کشور مالدیو کم ارتفاع ترین کشور جهان نسبت به سطح دریا است و به طور متوسط تنها پنج فوت از سطح دریا ارتفاع دارد.

تصویری از پروژه تکمیل شدۀ شهر شناور مالدیو، با پنج هزار ساختمان شناور که توسط جزایرِ سدی محافظت می شوند. عکس از شرکت Waterstudio
تصویری از پروژه تکمیل شدۀ شهر شناور مالدیو، با پنج هزار ساختمان شناور که توسط جزایرِ سدی محافظت می شوند. عکس از شرکت Waterstudio

کوئن اولتویس، معمار اصلی این پروژه، به هفته نامۀ نیوزویک گفته که انتظار می‌رود اولین ساکنان این پروژه ظرف 14 ماه آینده در آن مستقر شوند. هرچند به خاطر پیداکردن راهکار‌های سیاسی جهت حل تعارض بین منافع اقتصادی هند و چین، کمی تأخیر وجود دارد، اما هم اکنون مراحل ساخت و ساز کاملاً در حال پیشرفت است.

به گفته شرکت معماری Waterstudio، این شهر در نهایت حدود بیست هزار سکنه، در پنج هزار خانه خواهد داشت که این خانه ها در امتداد یک شبکه شش ضلعی به شکل یک "*مرجان مغزسان" قرار گرفته اند و در حلقه بیرونی به *جزایر سدی متصل می شوند که به عنوان سدی در برابر امواج بلند عمل خواهند کرد. برای عبور و مرور در جزیره و رفت و آمد بین جزیره و شهر اصلی، قایق ها به عنوان اصلی ترین وسیله نقلیه جایگزین ماشین ها خواهند شد.

(*جزیره سدی : در دانش جغرافیا، جزیره دیواره‌ای یا جزیره سدی، به جزیره ساحلی ماسه‌ای باریک و کشیده‌ای موازی با ساحل که دارای تل‌ماسه و پوشش گیاهی است، گفته می‌شود)

(*مرجان مغزسان :یا مرجان مغزی نام یک تیره از زیررده شش‌مرجانیان است.)

شاید جذاب ترین بخش این پروژه برای ساکنان آینده آن قیمتش باشد. طبق یک بیانیه مطبوعاتی در سال 2021، قیمت اقامتگاه های این شهر که همگی آنها از نظر طراحی رو به دریا هستند ، از 250 هزار دلار برای یک خانه مسکونی مستقل شروع می شود. توسعه دهندگان این پروژه می گویند که از خارجی ها انتظار خرید دارند، اما در کنار آن در حال بازاریابی برای خانواده های ماهیگیر محلی هستند که قرن ها این منطقه را خانۀ خود می نامیدند.

یکی از جنبه های اصلی انجام این پروژه، کمک به کاهش ازدحام بیش از حد در شهرهای اصلی بوده است که در آنها صنعت گردشگری به سرعت در حال رشد است. البته این طرح جامع، پاسخی به خطر بالا آمدن سطح آب دریا که 1100 جزیره مرجانی تشکیل دهندۀ مالدیو را تهدید می کند نیز هست. بر اساس برآوردهای ناسا، به دلیل بالا آمدن سطح دریا، هشتاد درصد از این کشور تا اواسط همین قرن غیرقابل سکونت خواهد شد.

رندر هوایی از پروژه تکمیل شدۀ شهر شناور مالدیو
رندر هوایی از پروژه تکمیل شدۀ شهر شناور مالدیو. عکس از شرکت Waterstudio

محمد نشید، رئیس‌جمهور سابق مالدیو و حامی این پروژه، در مرحله برنامه‌ریزی آن گفته بود که نکته درخشان ایده پروژه این است که نیازی به احیای زمین یا سایر موارد تأثیرگذار بر صخره‌های مرجانی اقیانوس ندارد. او این پروژه را به عنوان یک راه حل بالقوه پایدار و نوآورانه برای خطر وجودی تغییرات آب و هوایی توصیف کرد.

نشید می گوید: «ما در مالدیو نمی‌توانیم امواج را متوقف کنیم، اما می‌توانیم همراه با آنها ترقی کنیم.»

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد