رنگ آمیزی بتن: انواع، روش ها و مزایا
رنگ آمیزی بتن یک تکنیک سریع و ارزان است که برای بهبود زیبایی ظاهری سطح بتن استفاده می شود و نوعی کفپوش است که با ریختن محلول پایه آب بر روی سطح بتن شسته شده ایجاد می شود. این کفپوش بعدها به بخشی دائمی سطح بتن تبدیل می شود.
لکه های رنگ می توانند به مرور زمان محو شده و از بین بروند، بنابراین از بتونه برای محافظت از آنها استفاده می شود. خاصیت بسیار جاذب بتن به آن اجازه می دهد تا تقریباً به هر رنگی که قابل تصور باشد در بیاید. بتن را می توان با استفاده از راه حل ها و تکنیک های مختلف در رنگ ها و تناژهای مختلف رنگ آمیزی کرد.
انواع رنگ آمیزی بتن
رنگ های بتن به دو گروه تقسیم می شوند:
1. رنگ آمیزی بتن واکنشی
رنک های واکنشی محلول های اسیدی هستند که معمولاً از نمک فلزی غیر آلی و اسید هیدروکلریک ساخته می شوند که با مواد معدنی موجود در بتن واکنش می دهند. رنگ طی یک واکنش شیمیایی با بتن پیوند دائمی ایجاد می کند و در نهایت ظاهری شبیه سنگ مرمر ایجاد می کند. رنگ های واکنشی یا مبتنی بر اسید در مقایسه با رنگ های غیر واکنشی یا مبتنی بر آب، تنوع کمتری دارند و به اقدامات احتیاطی و تجربه بیشتری نیاز دارند.
2. رنگ آمیزی بتن غیر واکنشی
رنگهای غیر واکنشی، رنگهای مبتنی بر آب هستند که از پلیمرها و رنگدانههای اکریلیک تشکیل شدهاند و برای ایجاد رنگ متکی به واکنش شیمیایی نیستند. رنگ های غیر واکنشی به گونه ای طراحی شده اند که عمیق تر به سطح بتن نفوذ کرده و ذرات رنگدانه خود را در منافذ باز رسوب دهند. قرار گرفتن در معرض ترافیک، مواد شیمیایی و آب و هوا باعث محو شدن یا پوسته شدن رنگ می شود، بنابراین از یک لایه بتونه برای محافظت از رنگ استفاده می شود.
پیشرفتهای اخیر مانند فناوری پیوند پلیمری در رنگهای مبتنی بر آب، احتمال محو شدن یا پوسته شدن را به حداقل میرساند و در عین حال با ترکیبات آلی فرار سازگاری ایجاد می کند.
رنگهای مبتنی بر آب محبوبتر هستند، زیرا در طیف گستردهای از رنگها، از رنگهای شفاف بسیار روشن گرفته تا رنگهای جامد زنده و پررنگ موجود هستند. رنگهای غیر واکنشی را میتوان برای ایجاد رنگهای جدید بدون هیچ گونه اثرات نامطلوب مخلوط کرد و به دلیل عدم ایجاد واکنش در بتن، سازگاری بالاتری دارند. علاوه بر این، رنگ های غیر واکنشی عاری از حلال و اسید هستند و به راحتی اعمال می شوند. رنگ آمیزی بتن واکنشی و غیر واکنشی برای احیای سطوح کسل کننده داخلی و خارجی راهروها، پاسیوها، کفپوش گاراژ، کفپوش داخلی و دیوارهای اطراف شومینه بسیار عالی هستند.
روش رنگ آمیزی بتن
فرآیند رنگ آمیزی بتن نسبتاً دشوارو مقرون به صرفه است و ممکن است تا دو روز طول بکشد. این فرآیند شامل مراحل زیر است:
آماده سازی سطح بتن
اعمال رنگ
حذف باقیمانده
اعمال بتونه
مزایای رنگ آمیزی بتن
مزایای رنگ آمیزی بتن عبارتند از:
معایب رنگ آمیزی بتن
معایب رنگ آمیزی بتن عبارتند از:
مطالب مرتبط
افراد دارای مهارت در این زمینه
در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .