آجر تخم مرغی؟! دانشمندان مصالح ساختمانی واقعی را از پسماند غذا درست می کنند.
محققان ژاپنی از ته مانده های غذا جایگزینی برای بتن ساخته اند که این ترکیب جدید می تواند هم خوردنی و هم خوشبو باشد.
استادیار پروفسور Yuya Sakai در موسسه علوم صنعتی در دانشگاه توکیو و Kota Machida که تحقیقاتشان بخشی از مطالعات تحصیلات تکمیلی آنها در دانشگاه است ، در مورد ایده استفاده از پسماند مواد غذایی برای ساخت و ساز سخن می گویند .
این دانشمندان از تکه های کلم، پوست پرتقال و پوست پیاز مصالح ساختمانی با مقاومت چهار برابر بتن ساخته اند.
آنها میگویند که ضایعات مواد غذایی سالانه به میلیاردها پوند میرسد و هزینه آن برای محیطزیست بسیار زیاد است . پس منطقی است که برای اینکه بدانیم آیا میتوانند مصالح ساختمانی با استحکام سازگار یا بهتر از بتن بسازند ، این محصولات خام را آزمایش کنیم .
Sakai ، مهندس بتن که در بازیافت تخصص دارد، بر این باور است که ۱.۳ میلیارد تن مواد غذایی که هر ساله هدر می رود میتواند به یک منبع پایدار برای بسیاری از مصالح تبدیل شود .
تحقیقات قبلی او منجر به تکنیکی برای ترکیب پودر بتون بازیافتی و ضایعات چوب برای تشکیل یک ماده بهبود یافته از طریق پرس حرارتی شده بود . این انگیزه ای شد که وی به استفاده از دیگر مواد ضایعاتی دیگر نیز بیاندیشد.
او گفت: «رویکرد مشابهی را می توان نه تنها در مورد چوب، بلکه در مورد سبزیجات و میوه به کار برد و این همان کاری است که ما انجام دادیم.»
ایدههای پژوهشی پروفسور بر روی Kota ، یکی از شاگردانش تأثیر گذاشت.
Kota گفت : " وقتی من پروفسور Sakai را ملاقات کردم , درباره تحقیقاتش در مورد پودر چوب و پودر بتن ضایعاتی می گفت. این جالب بود و من فکرکردم که چه چیزی به عنوان یک ماده جدید مناسب خواهد بود . من متوجه شدم که سالانه مقدار زیادی پسماند غذایی در ژاپن تولید میشود و فکر کردم که این یک مساله بزرگی است که باید آن را حل کنیم . به همین دلیل بر روی ضایعات مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه تمرکز کردم ."
پروفسور Yuya Sakai ، استاد دانشگاه توکیو در زمینه بتن بازیافتی تخصص دارد . او میگوید که هر ساله ۱.۳ میلیارد تن غذا هدر میرود و اکثر آنها میتوانند زندگی دیگری در ساخت ساختمان داشته باشند .
«گفته می شود که یک سوم غذا در کل دنیا هدر می رود».
Kota روش پرس حرارتی را با استفاده از دماهای پایین تر (بین 50 تا 150 درجه سانتیگراد) برای تولید مواد چهار برابر قوی تر از بتن بررسی کرد.
Sakai میگوید : " مصالح تولید شده ، بوی اصلی خود را حفظ می کند " اگر شما نمونهها را از پرتقال تهیه کنید میتوانید بوی پرتقال را استشمام کنید.
این ماده غیر سمی است و در حالی که مصرف آن بی خطر است، پروفسور به شوخی میگوید : " به نسبت ترد است" .
این تحقیق علاقه برخی از تولید کنندگان محصول را به خود جلب کردهاست ، اما قبل از اینکه برای اهداف ساختمانی به رسمیت شناخته شود ، به کار بیشتری نیاز است .
Kota گفت: «در آینده، ما میتوانیم استحکام و مواد بیشتری از سبزیجات و میوهها برای مصالح ساختمانی و ساخت واقعی توسعه دهیم.»
Sakai گفت: برای ساختمان ها، این یک برنامه برای آینده خواهد بود. «اما تاکنون شرکت های زیادی با ما تماس گرفته اند، آنها علاقه مند به تولید مبلمان، جعبه و چیزهای کوچکی از این دست هستند.
"مکانیسم پیوند این مواد هنوز کاملا مشخص نشده است، بنابراین باید آنها را بررسی کنیم و آنها را مستند کنیم که این مرحله بعدی خواهد بود. ما همچنین می خواهیم تنوع بیشتری از پسماند مواد غذایی را بررسی کنیم."
پروژه منحصر به فرد بازیافت مواد غذایی می تواند مصالح ساختمانی را در رنگ های طبیعی مختلف تولید کند
او گفت که دانشجویان به این تحقیق علاقمند هستند و اعضای جدید سال آینده به آزمایشگاه خواهند رفت .
Kota گفت که یک عنصر مفید دیگر ، رنگ موادی است که آنها میتوانند تولید کنند .
ماده تولیدی میتواند رنگ اصلی خود را حفظ کند و وقتی عناصر دیگری را به ترکیب اضافه میکنیم، میتوانیم رنگ را کنترل کنیم. من فکر میکنم که این میتواند طیف وسیعی از درخواست ها را برآورده سازد.»
Kota گفت: انبه تاکنون ماده غذایی مورد علاقه آنها برای مصالح بوده است: "طعم شیرین و بوی خوبی دارد."
مقاله "توسعه مصالح ساختمانی جدید از پسماندهای غذایی" در ماه می منتشر شد.
مطالب مرتبط
افراد دارای مهارت در این زمینه
در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .