وب سایت فربیلد

انواع دیوارهای داخل ساختمان

Types Of Interior Walls In Buildings

مهندس صدف برخوردار | سه شنبه, 20 مهر,1400

هدف از اجرای دیوار چیست؟

برخی از مشخصات و وظایف اصلی دیوار به شرح زیر است:

- مشخص کردن مرزهای نواحی خاص

- دیوار بارسازه ای را تحمل و آن را به فونداسیون منتقل می کند.

- بسته به نوع شرایط، دیوار بار دال سقف را نیز تحمل می کند.

- به عنوان عایق صوتی در برابر صداهای خارجی عمل می کند.

- با ایجاد حریم خصوصی منجر به برقراری حس امنیت می شود.

دیوار داخلی چیست؟

دیوار داخلی داخل ساختمان توسط دیوارهای خارجی یا پیرامونی محصور شده و شامل دیوارهای باربر یا دیوارهای غیر باربر مانند دیوارهای پارتیشن بندی می باشد. دیوار باربر داخلی جهت انتقال بار به تیر یا ستون درست زیر دیوار باربر دیگری جانمایی شده می شود اما جانمایی دیوارهای پارتیشن بندی می تواند متفاوت باشد.

با وجود دارا بودن مشخصات متفاوت، هر دو مدل دیوار دارای استانداردهای قالب بندی یکسان و عملکردی یکسان به شرح زیر می باشند:

- دیوارهای داخلی مشابه دیوارهای خارجی منجر به برقراری امنیت و ایجاد فضای خصوصی می شوند.

- جهت تفکیک فضاهای خانه و تبدیل اتاق های بزرگ به اتاق های کوچک از دیوارهای داخلی استفاده می شود.

- دیوارهای داخلی با دکوراسیون مناسب، منجر به القای حس زیبایی به ساکنین می شوند.

- علاوه بر زیباسازی از این دیوارها جهت آویزان نمودن اشیای زینتی، قاب عکس ها و سایر وسایل استفاده می شود.

انواع دیوارهای داخلی

1- دیوار آجری

2- دیوار سنگی

3- دیوار شیشه ای 

4- دیوار چوبی

5- دیوار نئوپانی

6- دیوار متشکل از بلوک های سفالی

7- دیوار صفحه فلزی

8- دیوار متشکل از پانل های پلاستیکی

1- دیوار آجری

دیوار آجری یک المان سازه ای قائم است که از آجر و ملات ساخته شده و جهت تقسیم  بندی اجزای ساختمان به قسمت های مختلف به کار می رود. از دیوار آجری به عنوان دیوار داخلی و خارجی ساختمان، جان پناه، دیوارهای پارتیشن بندی، جداره آزاد و دیوارهای حائل استفاده می شود.

در گذشته دیوارهای آجری  از آجرهای به هم چسبیده توسط دوغاب گلی با ضخامت کم تشکیل می شدند و از مقاومت نسبتاً خوبی برخوردار بودند.

در ساخت و ساز نوین، از دیوارهای آجری به عنوان قسمت خارجی دیوارهای سازه ای حفره دار جهت کاهش انتقال گرما در داخل دیوار استفاده می شود. بهتر است جهت استفاده از دیوارهای چوبی، پی نواری اجرا شود.

2- دیوارهای سنگی

دیوارهای سنگی در سرتاسر دنیا به فرم های مختلف مورد استفاده واقع می شوند. مصالح بکار رفته در ساخت دیوارهای سنگی به راحتی در دسترس هستند، بنابراین ساخت دیوارسنگی مقرون به صرفه می باشد. مصالح بکار رفته در دیوار سنگی شامل سنگ آهک، گرانیت، سنگ ماسه، سنگ های تراشیده شده، سنگ پرتلند و ... می باشد که از میان آنها گرانیت و سنگ پرتلند در برابر هوازدگی مقاوم هستند.

3- دیوار شیشه ای

دیوار شیشه ای که به آن دیوار پارتیشن شیشه ای نیز گفته می شود، یک دیوار سازه ای داخلی می باشد که عمدتاً از شیشه یا جایگزینی معادل با آن استفاده شده است. به منظور شکل دهی دیوارهای پارتیشن شیشه  ای غیر باربر ، پانل های شیشه ای  با استفاده از قاب های فلزی و مهاربند ها به یکدیگر چفت و بست می شوند. دیوارهای شیشه ای به عنوان دیوارهای پارتیشن سرویس های بهداشتی، ساختمان های مسکونی و ادارات، کاربرد دارند. دیوارهای شیشه ای بسته به نوع طراحی برای فضاهای مختلف قابل کاربرد می باشند و فضای طبقه کمتری را نسبت به یک سازه سنتی اشغال می کنند. استفاده از دیوار شیشه ای نیاز به تجهیزات روشنایی را کم می کند، چرا که این دیوار ها به خوبی نور را از خود عبور می دهند و نورگیری مناسبی را برای فضای داخل تأمین می کنند. 

4- دیوارهای چوبی

رایج ترین چوب های سخت جهت ساخت دیوارهای چوبی عبارت اند از: بلوط، ماهگونی، گیلاس، گردو و ساج آفریقایی. این چوب های گران قیمت مصالح مرغوبی جهت ساخت دیوار می باشند و از دوام و عمر بهره برداری بالایی برخوردار می باشند.

5- دیوار نئوپانی

دیوار نئوپانی گزینه¬ای جهت استفاده در سقف ها و دیوارها می باشد، استفاده از دیوارهای نئوپانی در دیوارهای داخلی به لحاظ بصری چندان مطلئب نیست، با این وجود دوام بالا، دقت ابعادی و اصلاح پذیری سازه ای آن را به گزینه ای منطقی جهت استفاده در تیغه های داخلی تبدیل نموده است. در صورت استفاده از مواد اولیه مرغوب جهت تولید نئوپان و نظارت دقیق حین پروسه ساخت توسط نیروهای مجرب، این دیوار ها از دوام مناسبی برخوردار بوده و استفاده از آنها راحت و بی دردسر است.

6- دیوارهای متشکل از بلوک  های سفالی

دیوارهای سفالی از بلوک های سفالی بتنی تحت نظارت ویژه حین ساخت، تشکیل شده اند. ممکن است به آرماتورگذاری به میزان کافی جهت حصول اطمینان از نصب محکم بلوک ها نیاز پیدا کنیم. مشابه با آجرها، بلوکهای سفالی توسط ملاتی متشکل از سیمان و ماسه با نسبت مناسب آب به یکدیگر متصل می شوند. فضای خالی داخل بلوک ها، توسط میلگردها و ملات پر می شود.  این دیوارها عایق صوت بوده و مقرون به صرفه می باشند ولی چون مقاومت کمی دارند، استفاده از آنها در برخی مکان ها مناسب نمی باشد.

7- دیوارهای صفحه فولادی

دیوارهای صفحه فولادی علیرغم گران بودن، از دوام و مقاومت بالایی برخوردار بوده و شکل پذیری مناسبی داشته و به هنگام ترک خوردگی ناشی از اعمال بار خارجی از خود انعطاف نشان می دهند. این دیوارها بخاطر طبیعت منحصر بفردشان جهت استفاده در ساختمان های صنعتی و مدرن بسیار مناسب هستند.

انواع دیوارهای صنعت ساختمان

1- دیوار باربر

2- دیوار غیرباربر

3- دیوار برشی

4- دیوار حائل

5- دیوار آجری بنایی

6-دیوار بنایی سنگی

7- دیوار هسته

8- دیوار پیش ساخته

9- دیوار جان پناه

10- دیوار محوطه

11- دیوار آجری مسلح

12- دیوار مجوف

 

1- دیوار باربر

دیوار باربر یک المان سازه ای فعال است که وزن طبقه یا سقف سازه ای را از طریق انتقال وزنش به فونداسیون نگه می¬دارد.

2- دیوار غیر باربر

دیوار غیر باربر که به آن دیوار غیر سازه ای نیز گفته می شود، تنها قادر به تحمل وزن خود می باشد ولی اگر به عنوان دیوار خارجی بکار رود قادر به مقاومت در برابر وزش باد نیز می باشد.

3- دیوار برشی

دیوار برشی یک پانل سازه ای متشکل از بتن یا مصالح بنایی می باشد، که در مقابل بارهای جانبی اعمال شده عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان می دهد.

استفاده از دیوارهای برشی در سازه های بلند یا ساختمان هایی که تحت بارهای جانبی همانند باد و زلزله هستند، توصیه می شود.

دیوار برشی

4- دیوار حائل

دیوار حائل المانی است که فشار خاک را تحمل می¬کند و مانع ریزش خاک قائم پشت خود می شود؛ زیرا خاکی که فاقد شیب بوده و بصورت عمودی می باشد، فاقد پایداری است.

دیوار حائل

 

5- دیوار آجری بنایی

آجر یکی از بادوام ترین و متنوع ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز است که بیش از هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته و امروزه با برخی اصلاحات صورت گرفته، هنوز قابل استفاده است. مصالح ساختمانی مورد استفاده برای ساخت آن عبارت اند از:  آجرهای رسی سوخته، آجرهای ماسه ای- آهکی(آجرهای کلسیم سیلیکاته)، آجرهای بتنی، آجرهای رسی خاکستر بادی و آجر نسوز.

دیوار آجری بنایی

 

6- دیوار بنایی سنگی

حین ساخت دیوار بنایی سنگی، سنگ های عمدتاً درشت با آرایشی منظم در ضخامت دیوار کنار یکدیگر قرار می گیرند.

دیوار بنایی سنگی

 

7- دیوار هسته مرکزی

ساخت این دیوار همگام با اجرای فونداسیون صورت گرفته و به عنوان ستون و دیوار برشی عمل می کند و همانند دیوارهای برشی در برابر نیروهای جانبی مانند باد و زلزله مقاومت می کند. به منظور خنثی نمودن اثر پیچش، این دیوار درست در وسط سازه جانمایی می شود.

8- دیوار پیش ساخته

ساخت دیوار پیش ساخته از بتن ریزی داخل قالب دیوار آغاز می شود و عمل آوری آن در یک محیط با شرایط کنترل شده صورت گرفته و سپس به محل پروژه انتقال یافته و در محل مورد نظر نصب می گردد. هدف اصلی از نصب دیوارهای پیش ساخته، تسریع پروسه ساخت می باشد. این دیوارها غیر باربر بوده و بیشتر جهت استفاده در نمای خارجی طراحی می شوند .

دیوار پیش ساخته

 

9- دیوار جان پناه

جان پناه معمولاً بالاترین نقطه قابل دسترسی دیوار است که از دیوار آخرین سقف امتداد می یابد و حفاظت بالکن، سقف و ناودان بام را تأمین می کند. دیوار جان پناه عملکردی ویژه دارد و بسته به نمای مورد نظر در اشکال متنوع طراحی می شود.

دیوار جان پناه

 

10- دیوار محوطه

دیوار محوطه یک سازه پیش ساخته یا درجا در محل می باشد که طیف های متنوع طراحی را در بر گرفته و برای جداسازی محوطه ساختمان ، با ساختمان  های مجاور بکار می رود.

دیوار محوطه

 

11- دیوار آجری مسلح

از این نوع دیوار جهت خنثی نمودن نیروهای کششی اعمال شده استفاده می شود. آرماتورگذاری این دیوار می بایست در هر دو جهت افقی و قائم صورت پذیرد.  آهن بکار رفته جهت مسلح سازی داخل قیر غوطه ور می شود تا از زنگ زدگی آن جلوگیری به عمل آید.

دیوار آجری مسلح

 

12- دیوار دوجداره

دیوارهای دوجداره در دو مرحله دیوار داخلی و خارجی به فاصله 100-50 میلیمتر از یکدیگر بسته به طرح دیوار ساخته می شوند. دیوارهای داخلی کم ضخامت بوده ولی دیوارهای خارجی ضخامت بیشتری دارند. دیوار خارجی که ضخامت بیشتری دارد، کل بار وارده را تحمل کرده و در برابر رطوبت خارجی مقاوم است.

دیوار دوجداره

 

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد