وب سایت فربیلد

تاب آوری شهری چیست؟

What is Urban Resiliency

مهندس مارال شایق

مهندس مارال شایق | دوشنبه, 03 بهمن,1401

luiz Felipe S. C. در Unsplash
luiz Felipe S. C. در Unsplash

سبک زندگی مدرن شهری باید با نیازهای جدید محیطی، فضایی، اقلیمی یا اجتماعی سازگار شود. گرم شدن کره زمین و همه بحران‌های دیگر جهان به ضرورت بازنگری در شیوه‌های زندگی در جامعه، هم برای آینده و هم برای حال اشاره دارد. از زمانی که شهرها به عنوان شیوه غالب برای زندگی شناخته شدند، بسیاری از شهرها با رویدادهای متضاد دست و پنجه نرم کردند که نشان می دهد باید به شهرهایی اندیشید که بتوانند در درگیری های طبیعی، اقتصادی و سیاسی بازسازی شوند.
یک شهر تاب آور می تواند پس از موقعیت های نامطلوب از هر ماهیتی که باشند ، مقاومت کرده و بازسازی شود. از نظر ریشه‌شناسی، واژه تاب‌آوری از کلمه لاتین resilio گرفته شده است که به معنای بازیابی است. به گفته سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، تاب آوری شهری توانایی یک سیستم شهری برای جذب، بازیابی و آماده شدن برای اثرات آینده است. این قدرتی است که شهرها برای تطبیق یا تغییر سریع عملکردهای خود در مواجهه با اختلالی که امکانات آنها را محدود می کند، دارند. شهرهای تاب‌آور می‌توانند در زمان سختی عکس العمل نشان داده و خود را از نو بسازند.

پارک خطی ،  کانال تاریخی بزرگ مکزیکو سیتی را تداعی می کند
پارک خطی ،  کانال تاریخی بزرگ مکزیکو سیتی را تداعی می کند. تصویر © Onnis Luque


با توجه به برنامه‌ریزی شهری سیاست‌های عمومی و اقدام فعال قدرت‌های دولت محلی، شهرهای تاب‌آور شیوه‌های خاصی را برای تضمین پویایی‌های اجتماعی و اقتصادی پایدارتر و در نتیجه کیفیت زندگی بهتر برای جمعیت اتخاذ می‌کنند. طبق گفته سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD، چهار محور است که تاب آوری در یک شهر را مشخص می کند: اقتصاد، محیط زیست، جامعه و مدیریت عمومی. هر واقعیتی متفاوت است و باید با توجه به ویژگی هایش به آن نزدیک شد.

via Plataforma Urbana
via Plataforma Urbana


علیرغم اینکه تاب آوری یک مفهوم جدید در مطالعات برنامه ریزی شهری است، ایده این است که مشکلات فعلی و آینده شهرها را بشناسیم و برای تغییرات آینده اقدام کنیم. به گفته سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD، * شهر بلو هوریزونته یک نمونه است. با بیش از 2 میلیون نفر جمعیت که نرخ بالایی از آنها در معرض آسیب بودند، زیرا در مناطقی با خطر سیل و رانش زمین زندگی می کنند. بر اساس این مشکل، شهر برای حل این وضعیت تدابیری را در مناطق مختلف اتخاد کرد.
( * بلو هوریزونته سومین شهر بزرگ برزیل )

erence Starkey در Unsplash
erence Starkey در Unsplash


بلو هوریزونته با درک این مشکل به عنوان یک مساله اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و همچنین اینکه دولت باید برای تضمین حقوق مردم مداخله کند، در سیاست های عمومی با هدف کاهش خطرات زمین شناسی سرمایه گذاری کرد. این شهر همچنین در ابتکارات فراگیر سرمایه گذاری کرده و شبکه ای فعال از شهروندان آگاه از خطرات آب و هوایی و اقدامات حفاظتی و مراقبتی ایجاد کرد. علاوه بر این، بلوهوریزونته تنوع اقتصاد را در خود ترویج داد و به دنبال ایجاد یک رابطه یکپارچه تر با سایر سطوح دولتی مرتبط با مسکن بود.
از نظر تاریخی، شهرها راه هایی برای بقا و غلبه بر حوادث ضد و نقیض پیدا کرده اند، مانند شهرهای ژاپنی هیروشیما و ناکازاکی، که پس از بمباران هسته ای که پایان جنگ جهانی دوم توسط ایالات متحده انجام شد، بازسازی شدند. امروزه ما اهمیت کار در زمینه‌های مختلف برای تغییر شهرها و سرمایه‌گذاری در استراتژی‌هایی را که به دنبال تغییرات بلندمدت هستند و راه‌های بقا در آینده را ایجاد می‌کنند، درک می‌کنیم.

© Luiz Felipe S. C. on Unsplash
© Luiz Felipe S. C. on Unsplash


 

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد