فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

استودیو معماریOPEN برنده مسابقه طراحی سالن تئاتر بزرگ Yichang در چین شد

OPEN Architecture Wins Competition to Design the Yichang Grand Theatre in China

مهندس مارال شایق | یکشنبه, 31 اردیبهشت,1402

سالن تئاتر بزرگ ییچانگ
نمایی از پروژه در هنگام طلوع خورشید

استودیو معماری OPEN ، برنده مسابقه طراحی سالن تئاتر بزرگ ییچانگ در چین شده است. این پروژه در جایی واقع شده است که رودخانه یانگ تسه و رودخانه انشعابی آن هوانگ بای، در نوک شبه جزیره پینگهو به هم می رسند. به طور کلی مساحت این ساختمان حدود 70000 متر مربع می باشد. این مرکز هنرهای نمایشی دارای یک سالن تئاتر بزرگ با 1600 صندلی، یک سالن کنسرت با 1200 صندلی، یک سالن تئاتر کوچک تر و ساده تر با 400 صندلی و دو سالن تئاتر در فضای باز است که یکی در پشت بام و دیگری در کنار آب قرار دارد. تمامی این سیستم ها در داخل یک ساختمان سیال و نیمه شناور قرار دارند. این ساختمان همچنین دارای اتاق‌های تمرین، فضای برگزاری رویداد و نمایشگاه، کافی‌شاپ، رستوران و سکوهای بازدید است. این ترکیب متنوع نشان دهنده تلاش برای نگه داشتن این تئاتر بزرگ به عنوان محل تجمعی فعال و پذیرا برای عموم مردم در همه زمان ها است.
به هنگام طراحی این پروژه ، شرکت معماری OPEN  به فراسوی اشکال می نگریست و به ساختار، از منظر حرکت نگاه می کرد. معماری این سالن تئاتر ، شبیه یک سفینه فضایی است که مدام در حال تکامل یافتن از سوی آب است و بسته به زاویه دیدی که نسبت به آن دارید ، اشکال مختلفی مانند موج، رشته کوه، ابر و مه به خود می گیرد. شکل سیال ساختمان حس و انرژی فضا را جذب می کند و شکل نامشخص سازه را نمایان می کند . این طرح همچنین حاصل تعامل چندین عنصر است : تشکیلات داخلی، عوامل بیرونی و فضاهای عمومی که در داخل و خارج و بالا و پایین این فضا قرارگرفته اند همگی در کنار هم حالتی از هماهنگی و شمول را ایجاد می کنند.

نمی اصلی
نمای  اصلی


با توجه به طرح حفاظت از رودخانه یانگ تسه و فاجعه جهانی آب و هوایی که در حال رخ دادن است، ساخت این سالن تئاتر بزرگ مستلزم پاسخ دقیقی به شرایط محیطی منطقه است. این سازه تا اندازه ای شناور می شود که،  فضاهای کاربردی اصلی را بالاتر از سطح زمین نگه دارد، بدین ترتیب سطح آب زیرزمینی بیشتری را در نزدیکی رودخانه قرار می دهد و این امکان را فراهم میکند تا آب از پس تپه ها تا خط ساحلی به صورت طبیعی جریان پیدا کند. بنابراین کار حفاری و ردپای ساخت و ساز به طور قابل توجهی کمتر می شود و بیشتر زمین برای پوشش گیاهی طبیعی و مناطقی با سنگ فرش نفوذ پذیر ، برای استفاده عمومی باز گذاشته شده است.

سالن آمفی تئاتر
سالن آمفی تئاتر

از هر دو مدل * استراتژی طراحی غیرفعال و * استراتژی طراحی فعال، برای اینکه این ساختمان به توسعه پایدار شبه جزیره کمک کند ، استفاده شده است. علاوه بر این، سالن تئاتر شناور به اجراکنندگان و دست اندرکاران صحنه امکان دسترسی به فضاهای کاری مملو از نور و تهویه طبیعی را می دهد و فرصت هایی را برای هنرمندان ایجاد می کند تا با مردم تعامل داشته باشند.
(*استراتژی طراحی غیر فعال :  رویکردی است در طراحی ساختمان که از راه کارهای معماری به منظور حداقل رساندن مصرف انرژی و بهبود آسایش حرارتی بهره مند می گردد.)
(* استراتژی طراحی فعال : رویکردی است که در آن معماران با مهندسان مکانیک و برق مشورت می‌کنند تا سیستم‌های برق، لوله‌کشی، تهویه مطبوع و سایر سیستم‌ها را با راندمان بالا طراحی و پیاده سازی می کنند تا ردپای محیطی کمی داشته باشند.)
 

لابی سالن کنسرت
لابی سالن کنسرت
تئاتر ساحلی
تئاتر ساحلی

ساختار طبیعی ساختمان، که توسط روزنه هایی با اشکال مختلف سوراخ شده است، مملو از حرف های ناگفته است. از لوله‌های آلومینیومی آنادایز شدۀ منحنی و مات در سطح بیرونی ساختمان استفاده شده تا تغییرات جزئی نور و سایه را در طول روز به تصویر بکشد و این حس را به شما القا کند که سازه فلزی در حال حرکت است. بخشی از سازه که رو به داخل است دارای یک نمای دو لایه است . شامل یک لایه بیرونی از لوله های آلومینیومی که با بقیه ساختمان ترکیب می شود و یک لایه داخلی از هندسه خوش ترکیب و ساده که پاسخگوی نیازهای کاربردی پیچیده داخلی است. یک باغ نیمه باز بزرگ و باغ های آبشاری تراس، تنها دو نمونه از فضاهای متنوع ایجاد شده توسط فواصل مختلف بین دو لایه است که به کنترل آب و های محیط ساختمان کمک می کند. تهویه طبیعی از طریق سوراخ های رو به رودخانه به لابی و فضاهای گردشی اضافه می شود و ساختمان را به استفاده از هوای طبیعی محیط ترغیب می کند.

پلازا طبقه همکف
پلازا طبقه همکف

استدیو معماری OPEN که توسط لی هو و هوانگ ونجینگ تأسیس شد، روی طراحی بسیاری از طرح ها و چشم اندازهای شهری در چین کار می‌کند. به طور مثال مرکز فرهنگی جوانان Gehua که در شهر ساحلی بیداییه با اهمیت تاریخی و فرهنگی استثنایی واقع شده است. در سال 2022، استدیو معماری OPEN از طرح آکادمی شانفنگ پرده برداشت . یک پردیس جدید واقع در شهر سوژو چین که میزبان یک مدرسه بین‌المللی از دوره اول دبستان تا پایه دوازدهم است . در نهایت، استدیو معماری OPEN با هدف برقراری ارتباط مجدد میان بازدیدکنندگان و طبیعت، برج خورشید را طراحی کرد که یک سازه برجسته برای شهر ساحلی یانتای چین است. 

نمای دید پرنده
نمای دید پرنده
نمای روز پروژه

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد