فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

فناوری  Shell Wall ادعا کرده که وزن دیوارهای بتنی را بیش از 70 درصد کاهش می دهد.

Shell Wall tech claimed to reduce weight of concrete walls by over 70present

مهندس مارال شایق | شنبه, 03 تیر,1402

یک تکه دیوار Shell Wall
یک تکه دیوار Shell Wall مستقل در پردیس دانشگاه میشیگان. عکس از آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال

فناوری چاپ سه بعدی بتن (3DCP) ، در حال حاضر برای ارائه یک رویکرد کارآمدتر در ساختِ ساختمان شناخته شده است. با این حال، گفته می شود که نوع جدیدی از چاپ سه بعدی بتن وجود دارد که حتی بهتر هم هست و دیوارهایی 72 درصد سبک تر از همتایان معمولی خود می سازد.

در اکثر سایت‌های ساختمانی مشغول به کار با چاپ سه بعدی بتن، یک نازل چاپ رباتیک، در خطوط مستقیم موازی با زمین حرکت می‌کند و هر بار قالب هایی را برای ساخت دیوارها به صورت یک لایه افقی می‌سازد. هنگامی که مراکز توخالی این قالب ها با میلگرد و بتن بیشتری پر شد، دیوارها کامل می شوند.

به گفته دکتر مانیا آقایی میبدی و همکارانش در آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال دانشگاه میشیگان ، تنظیمات رایج ، بیش از حدِ لازم از بتن استفاده می‌کنند، به علاوه ویژگی‌های معماری ساختمان‌ها را به اشکال نسبتاً ساده محدود می‌کنند. اینجاست که سیستم Shell Wall این دانشگاه قرار است وارد عمل شود.

یکی از مدل های Shell Wall
یکی از مدل های Shell Wall با چاپ سه بعدی .عکس از آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال

آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال

این کار با ایجاد یک مدل کامپیوتری از سازه آغاز می شود. این مدل بر اساس کارآمدترین حالت توزیع مواد مورد نیاز برای تامین مقاومت مورد نیاز ، در هر قسمت از ساختمان است. به عبارت دیگر، هیچ ماده ای در جایی که لازم نیست ، استفاده نمی شود. با راهنمایی مدل کامپیوتری ، نازل چاپ سه بعدی، لایه‌ای متشکل از ساختارهای دنده‌ ای عمودیِ منحنی با غشاهای منحنی نازک‌تر را ایجاد می‌کند که فضاهای بین آنها را پوشانده است. لایه های بتن به صورت غیر مسطح رسوب می کنند، به این معنی که لزوماً موازی با زمین نیستند. و همانطور که هر عنصر ساخته می شود، بخش های عمودی میلگرد در داخل دنده های توخالی وارد می شود، و در عین حال عایق حرارتی هم در داخل غشاهای توخالی قرار می گیرد.

Shell Wall
هر تکه از این دیوار از دو دندۀ پشتیبان در دو طرف تشکیل شده است که یک غشای عایق بین آنها وجود داردعکس از آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال

آزمایش‌های در مقیاس کوچک نشان داد که عناصر Shell Wall در مقایسه با دیوارهای سنتی هم‌اندازه که از بتنِ جامد ساخته شده‌اند، در عین استحکام ساختاری یکسان ، 72 درصد کاهش وزن را به ارمغان آورده اند. اکنون آزمایش‌های کامل این فناوری در کارگاه ‌های واقعی ساخت‌وساز در حال برنامه‌ریزی است.

تعدادی از مدل های در حال چاپ را در ویدئوی زیر مشاهده می کنید.

پروژه پیشگامانه در کالج تاوبمن شامل روش جدید چاپ بتن سه بعدی

منبع: دانشگاه میشیگان

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد