وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

شبیه‌سازی معماری یا Arch Viz چیست؟

What is Arch Viz

مهندس مارال شایق | یکشنبه, 21 بهمن,1403

شرکت های شبیه‌سازی, Brick Visual, ZOA Studio, Omegarender, Archicgi, آیندۀ شبیه‌سازی معماری, هوش مصنوعی, واقعیت مجازی, واقعیت افزوده, چالش ها و معایب, طراحی

شبیه‌سازی معماری، به یک ابزار ضروری برای برقراری ارتباط در معماری تبدیل شده است.

شبیه‌سازی معماری، برای معماری معاصر ضروری است و شکاف بین نقشه های انتزاعی دو بعدی و ساخت و سازهای واقعی را پر می کند. شبیه‌سازی معماری فراتر از جنبه‌های فنی، ظرفیت داستان‌سرایی دارد و روایت‌های متقاعدکننده‌ای را خلق می‌کند که نه تنها ویژگی‌های فضای پروژه را به تصویر می‌کشند، بلکه حس و حال آن را نیز منتقل می‌کنند. ارائه‌های شبیه‌سازی معماری، چه از طریق رندرهای واقع‌گرایانه و انیمیشن‌های فریبنده صورت بگیرد، و چه از طریق پیشرفت‌های تعاملی واقعیت مجازی، هرگز در مجذوب کردن بینندگان ناموفق نیستند و به آنها کمک می‌کنند تا در سطح بصری و احساسی با طرح‌ها ارتباط برقرار کنند.

ویژگی های شبیه‌سازی معماری

Arch Viz  مخفف چیست و به چه چیزی اشاره دارد؟

Arch Viz  مخفف  Architectural Visualization و به معنای شبیه سازی معماری است. این اصطلاح به نمایش دیجیتال یا بصریِ پیشرفتۀ طرح‌های معماری اشاره دارد. از رندرهای سه بعدی با کیفیت بالا گرفته تا انیمیشن‌ها و نمایش های همه جانبه و فراگیری که بینندگان را قادر می‌سازد تا طرح‌ها را به صورت مجازی درک کنند.

چه نوع کاری شبیه‌سازی معماری محسوب می شود؟

شبیه‌سازی معماری شامل طیف گسترده ای از ارائه های بصری برای نشان دادن پروژه های معماری است. این ارائه ها شامل مدل های دیجیتال سه بعدی هستند که نمایش خوبی از ساختار حجمی طرح ارائه می دهند. تصاویر یا رندرهای واقع گرایانه‌ای که مصالح، بافت و نور واقعی (طبیعی و مصنوعی) را شبیه سازی می کنند و انیمیشن ها و مرورهای گام به گام و با جزئیاتی که بینندگان را قادر به کاوش مجازی در فضاها می کنند.

اخیراً، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با درهم آمیختن ویژگی های مجازی و واقعیت، در حالی که بینندگان را قادر به تعامل با محیط های مجازی می کنند  شبیه‌سازی معماری را به سطح یک تجربۀ همه‌جانبه رسانده اند.
 

شبیه‌سازی معماری, Arch Viz, ابزار ضروری, برقراری ارتباط, معماری معاصر, نقشه های انتزاعی دو بعدی, ساخت و سازهای واقعی, ظرفیت داستان‌سرایی, روایت‌های متقاعدکننده,
یک تجسم تصویری واقع گرایانه که توسطgiovanni gargiulo ایجاد شده . عکس از سایت Pixabay. 

یک تجسم تصویری واقع گرایانه که توسطgiovanni gargiulo ایجاد شده . عکس از سایت Pixabay. (ترجمه زیر عکس)

کدام نرم افزار بیشتر درشبیه‌سازی معماریاستفاده می شود؟

در ادامه برخی از رایج ترین نرم افزارهای مورد استفاده برای شبیه‌سازی معماری آورده شده است. هر کدام از این نرم افزارها، دارای نقاط قوت خاصی اعم از مدل سازی سه بعدی، رندر، انیمیشن ها، پیاده سازی ها، یا برنامه های کاربردی نظیر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هستند که متناسب با نیازهای پروژه متفاوت است. این ابزارها به ندرت به تنهایی استفاده می شوند و اغلب برای دستیابی به نتایج مطلوب با هم ترکیب می شوند. در حالی که آنها به بخشی از روال کار معماری، مهندسی و ساخت و ساز تبدیل شده اند، برخی از آنها نیز به طور گسترده در زمینه هایی مانند بازی و فیلم سازی استفاده می شوند، حوزه ای که تجسم با کیفیت بالا در آن ضروری است.

نرم افزارهای مدل سازی دیجیتال سه بعدی مورد استفاده در شبیه‌سازی معماری:

موتورهای رندرینگ مورد استفاده در شبیه‌سازی معماری:

نرم افزارهای انیمیشن سازی و مرورهای گام به گام و با جزئیاتی که شامل برنامه‌هایواقعیت مجازیو واقعیت افزوده هستند و در شبیه سازی معماری مورد استفاده قرار می گیرند:

 آیا جنبه های شیوه گرایانۀ خاصی از شبیه سازی معماری وجود دارد و این جنبه ها چگونه در حال تکامل هستند؟

شبیه‌سازی معماری با توجه دقیق به مصالح، بافت، نور و سایه ها، بر خلق تصاویر واقعی از پروژه های معماری تمرکز دارد. جزئیاتی مانند یک بافت محیطی واقع گرایانه و طراحی متفکرانه محیط‌های داخلی، فضای مورد نظر را ایجاد می کند و نشان دهندۀ مهارت فنی و خلاقیت است. سایر جنبه‌های طراحی شیوه گرایانه که بیشتر انتزاعی یا مفهومی هستند نیز در شبیه‌سازی معماری قابل توجه می باشند. پیشرفت های تکنولوژیکی در نرم افزار، هوش مصنوعی و رندرینگ در زمان واقعی، گزینه های طراحی را گسترش داده است. این پیشرفت ها بخشی از یک تحول مداوم در صنعت شبیه‌سازی معماریهستند.

تاریخچه شبیه‌سازی معماری

رندرهای واقع‌گرایانه, انیمیشن‌های فریبنده, پیشرفت‌های تعاملی, واقعیت مجازی, ارتباط بصری و احساسی, مخفف, Architectural Visualization, نمایش دیجیتال, رندرهای سه بعدی, نمایش های همه جانبه, مدل های
تصویر یک رندر سه بعدی انتزاعی که توسط Google DeepMind ایجاد شده. عکساز سایت  Pexels. 

 

شبیه‌سازی معماری چگونه و چه زمانی به صنعت معماری راه یافت؟

شبیه‌سازی معماری به عنوان یک تکامل طبیعی از ابزارها و تکنیک هایی که معماران به طور سنتی برای انتقال ایده های خود استفاده می کردند، راه خود را به صنعت معماری پیدا کرد. در دهه 1960، رندرهای دستی، مدل‌های فیزیکی و ابزارهایی که از لحاظ تاریخی روی این کار تسلط داشتند، جای خود را به نرم‌افزار CAD دادند و نمایش‌های دو بعدی و سه بعدی را با ابزارهایی مانند Sketchpad و بعد از آن AutoCAD تولید کردند. پیدایش این نرم افزارها، انقلابی در شیوه کار و انتقال ایده های معماران ایجاد کرد و در عین حال دقت و کارایی را افزایش داد.

ظهور مدل سازی و رندر سه بعدی در دهه 1990 معماری را به سطح بالاتری برد. ابزارهایی مانند 3ds Max و Rhino  به افراد حرفه ای امکان ساخت مدل های دیجیتالی پیچیده و واقع گرایانه را می دهد. موتورهای رندرینگ مانند V-Ray به معماران این امکان را می‌دهد که مصالح، بافت‌ها و نور را با جلوه‌های خیره‌کننده ای شبیه‌سازی کنند. مدل سازی و رندر سه بعدی، شبیه‌سازی معماری را به عنوان ابزاری کلیدی معماری معرفی کرد.

با این وجود، تقاضای فزاینده برای تجسم های با کیفیت بالا، شبیه‌سازی معماری را کمتر به یک ابزار پشتیبانی معماری و بیشتر به یک صنعت تخصصی تبدیل کرده است. این تکامل بهشبیه‌سازی معماری اجازه داد تا کاربردهای خود را در زمینه های دیگری مانند املاک، برنامه ریزی شهری و حتی بازی و فیلم سازی گسترش دهد.

معمولاً چه کسانی از خدماتشبیه‌سازی معماریاستفاده می کنند؟

خدمات شبیه‌سازی معماری معمولا توسط شرکت های معماری، برنامه ریزان شهری، توسعه دهندگان املاک و مستغلات و تا حدی شرکت های ساختمانی استفاده می شود. به احتمال زیاد شرکت های بزرگتر تیم های داخلیشبیه‌سازی معماری دارند، به خصوص زمانی که حجم کاری آنها ثابت باشد. ولی از سوی دیگر، شرکت‌های کوچک‌تر یا آن‌هایی که حجم کاری نوسانی دارند، برون‌سپاری را گزینه‌ای کاربردی‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌دانند. پلتفرم های آنلاین، استخدام متخصصان شبیه‌سازی معماری  را برای شرکت های معماری و املاک و مستغلات در سراسر جهان آسان تر کرده اند و هم کاری و نوآوری را ترویج می دهند.

با پیشرفت فن آوری های شبیه‌سازی معماری، دسترسی به آن برای افراد غیرمتخصص بیشتر شده است. شبیه‌سازی معماری به طور گسترده در دسترس قرار دارد و افراد با تخصص فنی کمتر می توانند رندرها و انیمیشن های مبتدی ایجاد کنند. ابزارهای شبیه‌سازی معماری با ویژگی‌هایی مانند قالب‌های در دسترس و رابط های ساده‌شده‌ای که از  کشیدن و رها کردن موس استفاده می‌کنند، کاربرپسندتر شده اند. نرم‌افزارهایی مانند Lumion و Enscape به کاربرانی که هیچ تخصص فنی در مدل‌سازی سه بعدی، رندر یا انیمیشن ندارند، امکان خلق جلوه های بصری چشمگیر را می دهد.

نمونه ها و مطالعات موردی

رندر طراحی بیمارستان با استفاده از نرم افزار لومیون توسط محی الدین (ترجمه زیر عکس)

کدام شرکت ها در خط مقدم تکامل شبیه‌سازی معماری بوده اند؟

بسیاری از شرکت های معماری ازشبیه‌سازی معماری برای نمایش طرح های خود استفاده می کنند و تجربه ای جذاب و تعاملی را به بینندگان و مشتریان بالقوه ارائه می دهند. علاوه بر این شرکت های تخصصی شبیه‌سازی، منحصراً به ایجاد رندرها و انیمیشن های معماری با کیفیت بالا اختصاص داده شده اند و به طور کلی برای ارتقای پروژه های خود با شرکت های معماری همکاری می کنند.

چند نمونه از شرکت های معماری:

  • شرکت معماری زاها حدید
  • شرکت معماری SOM  (اسکیدمور، اوینگز و مریل)
  • شرکت معماری  UNStudio
  • شرکت معماری BIG (گروه بیارکه ایگلس)

چند نمونه از شرکت های شبیه‌سازی :

آیندۀ شبیه‌سازی معماری

هوش مصنوعی چگونه از طریق واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، بر فرآیند خلاقانه شبیه‌سازی معماریتأثیر می‌گذارد؟

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده،گذار طولانی از آنالوگ به دیجیتال را به اوج خود رسانده اند و فرآیند خلاقانه در معماری و طراحی را متحول کرده اند. این ابزارها تجربیات تعاملی و همه جانبه را ارائه می‌دهند که به بینندگان اجازه می‌دهد با طرح‌ها درگیر شوند و درک روشنی از صفات فضا، مصالح و نحوه ادغام یک ساختمان با محیط اطراف ارائه می‌دهند. این سطح از ارائه، از نمودهای دو بعدی سنتی مانند پلان های طبقه، ارتفاعات، مقاطع و رندرها که فقط می توانستند به نمایش های انتزاعی از پروژه های معماری دست یابند، پیشی می گیرد.

همچنین واقعیت افزوده، طرح‌های دیجیتال را روی محیط های دنیای واقعی قرار می‌دهد، در حالی که واقعیت مجازیمحیط‌هایی کاملا مجازی را برای حرکت‌ها و انیمیشن‌های پویا ایجاد می‌کند.

چالش ها و معایب شبیه‌سازی معماری
 

واقعیت مجازی, واقعیت افزوده, چالش ها و معایب, طراحی معماری, ظرفیت برای داستان سرایی, تجسم بدون نقص, فاصله بین انتظار و واقعیت, فرآیند طراحی, درک بینندگان, جذب مشتریان و کارکنان واجد شرایط, ابزارهای رندر بلادرنگ, ارتباط موثر با دیدگاه طراحی, انیمیشن‌های همه جانبه, برقراری ارتباط با معماری, نویسنده: فرانسیس زامورا
طراحی معماری با واقعیت مجازی. عکس از دامنه  عمومی سایت StockCake 

آیا شبیه‌سازی معماری بیشتر دربارۀ زیبایی شناسی و تاثیرگذاری بصری است تا دقت واقعی؟

شبیه‌سازی معماری خلاقیت طراحان را به نمایش می گذارد، طراحی را بهبود می بخشد و در مسابقات معماری نقش کلیدی در برنده شدن یک معمار ایفا می کند. مهم است که بدانیمشبیه‌سازی معماری همیشه یک تصویر دقیق از یک پروژه ساخته شده نیست و به جای آن چشم اندازی را نشان می دهد که اغلب برای افزایش پتانسیل پروژه، ایده آل سازی شده است. این رویکرد شبیه‌سازی معماریرا به ابزاری قدرتمند برای داستان‌گویی تبدیل می‌کند و بینندگان را مجذوب خود می‌کند تا خود را در فضاهای نمایش‌داده شده تصور کنند.

ظرفیتشبیه‌سازی معماری برای داستان سرایی، نه تنها با انتقال زیبایی های یک طرح، بلکه همچنین با انتقال حس و حال، عملکرد و نحوه ادغام آن طرح با محیط اطراف مشخص می شود. با این حال، در حالی که اجرای عالی شبیه‌سازی معماری در مجذوب کردن بینندگان بسیار مؤثر است، ولی ممکن است همیشه شرایط دنیای واقعی را منعکس نکند. این تجسم بدون نقص و کامل، اگرچه قابل درک است، اما می تواند بین انتظارات بینندگان و واقعیت یک سازۀ ساخته شده شکاف ایجاد کند.

از تجسم تا واقعیت

شبیه‌سازی معماری بر فرآیند طراحی، نتایج و نحوه درک بینندگان از معماری تأثیر می گذارد. این تاثیر، نقشی کلیدی در ایجاد نمونه‌های جذاب، نمایش قابلیت های یک شرکت و در نهایت جذب مشتریان و کارکنان واجد شرایط دارد. هوش مصنوعی و ابزارهای رندر بلادرنگ، به عنوان آیندۀ روال کاری شبیه‌سازی معماری در حال ظهور هستند. این پیشرفت‌ها راه را برای فرصت‌های هیجان‌انگیز هموار می‌کنند، اما چالش‌هایی را نیز به همراه دارند. به عنوان مثال، اینکه چگونه فناوری‌های جدید استانداردهای شبیه‌سازی معماری را تغییر می‌دهند؟ به‌خصوص با توجه به شکاف میان دورنمای یک پروژه که توسط رندرها و انیمیشن‌ها به تصویر کشیده می‌شود، و سازۀ ساخته شده. موفقیت آتی شبیه‌سازی معماری احتمالاً در دستیابی به تعادل و ایجاد تجسم هایی است که را برای انعکاس واقعیت و در عین حال ارتباط موثر با دیدگاه طراحی، عناصر واقع گرایانه در خود جای می دهد. با وجود این چالش ها و معایب، نقطه قوت غیرقابل انکار شبیه‌سازی معماری، ظرفیت آن برای داستان سرایی است. شبیه‌سازی معماری، از طریق انیمیشن‌های همه جانبه و پیش‌بینی‌های خود، درک کاملی از پروژه‌ها ارائه می‌دهد و نحوه عملکرد و حس و حال فضاها در زمان ساخته شدن را شبیه‌سازی می‌کند. این پتانسیل تضمین می کند که شبیه‌سازی معماری همچنان یک ابزار ضروری برای برقراری ارتباط با معماری است.

نویسنده: فرانسیس زامورا

لینک منبع

گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد