فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

به گفته پاتریک شوماخر، شرکت معماری زاها حدید بیشتر پروژه های خود را با استفاده از تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی می سازد.

ZHA developing most projects using AI generated images says Patrik Schumacher

مهندس مارال شایق | سه شنبه, 27 تیر,1402

شرکت معماری زاها حدید

پاتریک شوماخر، مدیر این شرکت، فاش کرد که معماران زاها حدید از مولدهای تبدیل متن به تصویرِ هوش مصنوعی مانند DALL-E 2 و Midjourney برای ارائه ایده‌های طراحی در پروژه‌ها استفاده می‌کنند.

شوماخر در جلسه ای که به تازگی درباره چگونگی تغییر طراحی توسط هوش مصنوعی برگزار شد، توضیحاتی درباره استفاده معماران زاها حدید (ZHA) از این فناوری تولید تصویر ارائه کرد.

درخواست های تایپ شده در DALL – E2
شوماخر در سخنرانی خود تصاویری را ارائه کرد که درخواست های تایپ شده در DALL – E2  را نشان می داد

او می گوید: «همه پروژه‌ها از برنامه های هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنند، اما اجازه بدهید بگویم بیشتر پروژه ها از آنها استفاده می کنند، من همه کسانی را که روی ایده‌های اولیه و رقابتی کار می‌کنند تا فقط مجموعه آثار بزرگتری داشته باشند و ببینند چه پیش می آید را تشویق می‌کنم.»

" اغلب تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی، ایده هایی جالب و انواع جدیدی از فرم ها و حرکات را دارند و شما می توانید آنها را به عنوان طرح های اولیه حتی به مشتریان خود نشان دهید، و بله، اخیراً ما در این مورد تماس هایی دریافت کرده ایم."

" حتی لازم نیست شما کار زیادی انجام دهید، این طرح ها را به صورت خام به مشتری نشان می دهید و می توانید ایده ها را با مشتریان و یا درون تیم کار ایجاد کنید، زیرا نور، سایه، هندسه، انسجام، حس جاذبه و نظم در این طرح ها بسیار قوی است و ایده ها هم چشمگیر است."

کاتالوگ گسترده‌ای از تصاویر ساختمان‌های خیالی که با استفاده از نرم افزارهای DALL-E2 ،Midjourney   و  Stable Diffusion  ساخته شده‌اند توسط معمار به مشتری نشان داده  می شوند و این تصاویر دارای همان سبک و سیاقی هستند که توسط بنیانگذار این شرکت، مرحوم زاها حدید معروف شده است.

نرم افزارهای مولدِ متن به تصویر هوش مصنوعی ،در سال گذشته به موضوع داغی تبدیل شده‌اند.
نرم افزارهای مولدِ متن به تصویر هوش مصنوعی ،در سال گذشته به موضوع داغی تبدیل شده‌اند.

تصاویرنشان داده شده در این جلسه در کنار متن درخواست ها از هوش مصنوعی شامل «نمای هوایی موزه زاها حدیداز طرح میدان دونگدامون با کیفیت بالا » و «نمای چشم انداز زاها حدید، با کیفیت بالا» بود.

شوماخر توضیح داد: «تقریباً همه نرم افزارهای هوش مصنوعی، «زاها حدید» را در درخواست نویسی ها با انواع مختلف ویژگی‌ها و پیشنهادهای برنامه‌ای و غیره دارند.»

"من همه آن‌ها را در آثارم می‌پذیرم. هر چیزی که در نتیجه درخواست نویسی در هوش مصنوعی با عبارت زاها حدید حاصل می‌شود، از نظر اعتبارسنجی، انتخاب، تفصیل، من در مورد آن ادعا دارم. بنابراین از این همه امکانات احساس قدرت می کنم ."

ابزارهای آنلاین هوش مصنوعی مانند DALL-E 2 ، در عرض چند ثانیه از پیام های متنی، یک تصویر  تولید می کنند. از زمان ظهور این نرم افزارها در سال گذشته، آنها توجه زیادی را به خود جلب کرده اند و بحثی را در مورد اینکه چگونه هوش مصنوعی می تواند صنایع خلاق را متحول کند، برانگیخته اند.

نرم افزارهای مولدِ متن به تصویر
شوماخر گفت که احساس می‌کند با استفاده از این فناوری "قدرتمند" شده است. 

همین تازگی بود که برنده جایزه جهانی عکاسی سونی فاش کرد ، پرترۀ سیاه و سفیدِ فراموش نشدنیِ او از دو زن ، در واقع با استفاده از نرم افزار DALL-E2 ساخته شده است.

شوماخر مقایسه ای بین استفاده از ابزارهای تبدیل متن به تصویر هوش مصنوعی و جلسات طراحی معمولی برای مطرح کردن ایده ها انجام داد.

او گفت: «هوش مصنوعی برای من همیشه شبیه به تیم‌های پیشنهاد دهندۀ کلامی بوده است که به پروژه‌ها و ایده‌های قبلی رجوع می کنند و با دست به من ایما و اشاره می‌کند.»

«این روشی برای تولید ایده است و من اکنون می‌توانم این کار را مستقیماً با نرم افزارهای Midjourney یا DALL-E2 انجام دهم، یا تیم من نیز می‌تواند از طرف من این کار را انجام دهد، بنابراین فکر می‌کنم این روش بسیار قدرتمند است.»

پروژه های بالقوه در شهر نئوم
پروژه های بالقوه در شهر نئوم (در عربستان سعودی) از جمله تصاویر نشان داده شده در این جلسه بودند. 

در میان تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی که شوماخر ارائه کرد، طرح هایی برای پروژه های بالقوه در نئوم ، پروژه انبوه سازیِ بزرگِ بحث برانگیز در عربستان سعودی، هم بود.

شوماخر توضیح داد که چگونه این شرکت حدود "10 تا 15 درصد" از خروجی برنامه های مولد تصویر هوش مصنوعی را انتخاب می کند تا به مرحلۀ مدل سازی سه بعدی برسد.

شوماخر می‌گوید: «تصاویر هوش مصنوعی به قدری  منسجم و معنادار هستند که به راحتی می توان از آنها الگوبرداری کرد، زیرا آنها دارای انسجام سه بعدی هم هستند.»

او افزود که شرکت معماران زاها حدید، که یکی از بزرگترین شرکت‌های معماری در بریتانیا و یکی از مطرح‌ترین شرکت‌های معماری در جهان است، یک گروه تحقیقاتی هوش مصنوعی در داخل این شرکت راه‌اندازی کرده است.

در ادامه این جلسه پرسش و پاسخ ، شوماخر از درخواست‌ها برای توقف توسعۀ سیستم‌های هوش مصنوعی قدرتمندتر از  GPT-4 انتقاد کرد. ( GPT یک ربات چت است که توسط شرکت OpenAI خالق  نرم افزارDALL-E 2 ساخته شده است )  

ایلان ماسک و استیو وزنیاک( بنیان گذار اپل ) و دیگر چهره های برجسته صنعت فن آوری، در نامه ای سرگشاده هشدار دادند که چنین سیستم هایی "خطرات عمیقی برای جامعه و بشریت" ایجاد می کنند.

شوماخر گفت: "من به خاطر پاداش و سرمایه گذاری در سطوح مختلف، حاضرم کمی بیشتر ریسک کنم."

"بنابراین من کسی نیستم که بخواهم تحقیقات هوش مصنوعی را به تعویق بیندازم. تمام این نا امیدی ها و بحث های سیاسی، نوعی نگرانی هستند که مانع کارها شده و همه چیز را متوقف می کند، و من فکر می کنم که این یک فاجعه خواهد بود."

نرم افزار Stable Diffusion
این شرکت با نرم افزار Stable Diffusion نیز کار می کند.

او استدلال کرد که "مسائل جدی" پیرامون هوش مصنوعی را نمی توان با "قوانین سختگیرانه" حل کرد و در عوض از "باز بودن فضا، آزاد بودن و پر انرژی بودن و خوش بین بودن، برای حل این مسائل" حمایت کرد.

وی افزود: «ما درحال حاضر می‌توانیم ببینیم که فشارهایی جهت تحمیل کنترل‌های سیاسی متمرکز بر این موضوع اعمال می شوند. چیزی که من به  آن اعتقاد دارم این است که اصلا دوست ندارم کنگره، نمایندگان مجلس، و سایر نهادهایی که برای رسیدگی به این موضوع تحت فشار هستند، مداخله کرده و سعی کنند این فناوری را هدایت کنند.»

دیدگاه های ضد مقررات و طرفدار آزادی در بازارِ شوماخر به خوبی شناخته شده هستند. در سال 2016 نیز او در یک سخنرانی مهم در جشنواره جهانی معماری، با درخواست کنارگذاشتن مسکن اجتماعی و فضای عمومی باعث تعجب همه شد.

تصاویر این مقاله توسط معماران زاها حدید تولید شده است.

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد