محققان کره ای فناوری جدید ساخت و ساز مدولار را توسعه می دهند
مقاله منتشر شده توسط شورای ملی تحقیقات علم و فناوری :
محققان موسسه مهندسی عمران و فناوری ساختمان کره جنوبی (KICT) یک روش ساخت و ساز مدولار جدید را توسعه داده اند که قادر به ساخت سازه ها با مونتاژ اجزای مدولار در مدت زمان کوتاهی، به ویژه در موارد اضطراری یا بلایای طبیعی است.
روش ساخت مدولار، شامل ساخت حدود 70 تا 80 درصد از اعضا و اجزای اصلی سازۀ هدف از قبل در کارخانه ها و سپس انتقال آنها به محل ساخت و ساز برای تکمیل ساخت با فرآیندهای ساده مونتاژ و نصب است. این روش با روش های متداول ساخت و ساز مبتنی بر عملیات میدانی، متمایز است.
این روش جدید به دلیل سهم قابل توجهی که در پرداختن به خطر حوادث ایمنی و در عین حال کاهش مدت زمان ساخت و ساز دارد، به طور فزاینده ای به عنوان یک راه حل کلیدی برای ساخت و ساز برای آینده در سراسر جهان شناخته می شود.
در مقایسه با روشهای ساخت و ساز مرسوم، این روش سر و صدا، گرد و غبار و ضایعات کمتری تولید میکند و اجزای مدولار مورد استفاده در این روش میتوانند بعداً بازیافت یا تغییر کاربری داده شوند، که به ارتقای مدیریت زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) کمک میکند.
روش جدید ساخت و ساز مدولار که توسط تیم تحقیقاتی (دکتر لیم، سئوک-هو و دکتر چانگ، جون سو) از موسسه مهندسی عمران و فناوری ساختمان کره جنوبی توسعه یافته است، برای استفاده در سازه هایی مناسب است که در آنها یک قطعه پیش ساخته پرکننده از نوع جعبه ای که کف، دیوارهای داخلی و سقف آن در کارخانه پیش ساخته شده است ، به یک قطعه پیش ساخته U شکل با ساختار باربر از نوع دیواری، متصل می شود.
قطعه پیش ساخته U شکل شامل یک کف و دو دیوار جانبی است و قطعه پیش ساخته پرکننده از طریق دهانه بالایی وارد آن می شود. ماژول ها در یک کارخانه پیش ساخته می شوند و به سادگی در محلِ ساخت مونتاژ می شوند که منجر به روند ساخت سریع تر و ساده تر می شود.
روشی که توسط دکتر لیم سئوک-هو توسعه داده شده است، امکان مونتاژ ساده قطعات پیش ساخته پرکننده را با بلند کردن آنها با استفاده از جرثقیل و قرار دادن آنها در قطعه پیش ساخته U شکل مورد نظر را فراهم می کند و در نتیجه نیاز به استفاده از وسایل نقلیه جداگانه برای حرکت آنها را از بین می برد. علاوه بر این، روش مونتاژ پلاگین آن، که در آن ماژولها به سمت بالا بلند شده و در ماژولهای هدف قرار میگیرند، به افزایش قابلیت ساخت کمک میکند .
روند دقیق این روش ساخت مدولار توسعه یافته به شرح زیر است:
این فناوری نه تنها مدت زمان ساخت و ساز را کاهش میدهد، بلکه برخلاف روشهای ساختوساز مرسوم که به عملیات در محل با استفاده از قالبهای مدولار بتنی و فولادی ریخته شده در محل متکی هستند، نصب و جداسازی آسان از طریق مونتاژ پلاگین را امکانپذیر میسازد . علاوه بر این، این رویکرد منجر به کاهش بار روی سازه و کاهش حجم کار می شود، زیرا ماژول ها در یک حالت یک تکه روی هم قرار می گیرند.
علاوه بر این، استفاده از یک سازه بتنی مقاوم در برابر آتش، نیاز به عملیات روکش خارجی را از بین می برد. مهمتر از آن، انتخاب قطعات Uشکل پیش ساخته شده در کارخانه، به عنوان جایگزینی برای قاب های فولادی، همراه با قطعات پیش ساخته پرکننده که نیازی به هیچ عملیاتی در محل ساخت، از جمله روکش داخلی، ندارند، به طور همزمان باعث افزایش قابلیت ساخت و مقرون به صرفه بودن ساخت می شود.
وزارت اراضی ، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی در سال 2023، طرحی را برای ترویج استفاده از روش ساخت و ساز مدولار با هدف تسریع عرضۀ مسکن، نه تنها برای خانه های اجاره ای جدید در منطقۀ شهری سئول، بلکه در شهرهای جدید نسل سوم ، تصویب کرد. در راستای این توسعۀ جدید ، انتظار میرود سفارشهای جدید در بازار ساختوساز مدولار کره جنوبی از 800 میلیارد وون در سال 2019 ، به 2.4 تریلیون وون تا سال 2024 افزایش یابد.
فناوری ساخت مدولارِ جدیدی که توسطموسسه مهندسی عمران و فناوری ساختمان کره جنوبی توسعه یافته است ، نیازهای دولت کره برای گسترش عرضه مسکن را برآورده می کند و در عین حال به نحوی موثر با افزایش تقاضا برای سفارشات جدید در بازار سازگار می شود. به جز این ، سازه های ساخته شده با این روش را می توان بعداً، در صورت لزوم، به راحتی به ترتیب معکوس فرآیند مونتاژ ، از هم جدا کرد.
قطعات پیش ساختۀ جدا شده را می توان بازیافت کرد یا تغییر کاربری داد، که این کار یک سیستم گردش منابع واقعی را برای تولید شکل می دهد. انتظار میرود که این فناوری در زمینههای مختلف کاربرد پیدا کند. از اتاقهای بیمارستانی فشار منفی برای پیشگیری از بیماریهای عفونی گرفته تا پایگاههای نظامی یا پادگانها و یا خانههای افراد کم برخوردار و نیز برای اهداف صادراتی ، کاربردهای بالقوه این فناوری هستند.
دکتر لیم سئوک-هو می گوید : "این روش ساخت و ساز مدولار،راه حل های موثری برای رسیدگی به مسائل زیست محیطی در صنعت ساخت و ساز و مسئله کمبود مسکن ارائه می دهد. روش های مرسوم با استفاده از قطعات فولادی پیش ساخته در مقایسه با روش های ساخت و ساز بتنی مقرون به صرفه تر تلقی می شوند."
"در عوض، این فناوری به طور قابل توجهی هزینه های ساخت و ساز را کاهش می دهد و نیاز به بخش بزرگی از عملیات در محل ساخت و ساز را کاهش می دهد، در نتیجه مدت زمان ساخت در مقایسه با روش های ساخت و ساز بتنی معمولی کوتاه تر می شود ، که همه این موارد ، با تولید انبوه مجموعه های تکراری از قطعات پیش ساخته ضروری، محقق شد ".
مطالب مرتبط
افراد دارای مهارت در این زمینه
در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .