فربیلد ، معرفی آخرین اخبار تکنولوژی ساخت و ساز
وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

آینده معماری با تنوع گونه های زیستی و مداخلات طبیعی مثبت در شهرها

the Future of Architecture BioDiverCities and Nature based Solutions

مهندس مارال شایق | دوشنبه, 24 مهر,1402

در این مقاله برخی از آخرین اصطلاحات و کلمات اختصاری مرتبط با طراحی سبز و توسعه پایدار شهری را بررسی خواهیم کرد.

شهری را تصور کنید که در آن فضاهای سبز پر طراوت و راهکار های طبیعی نه تنها مناظر شهری ما را بهبود می بخشند، بلکه رفاه ما را نیز افزایش می دهند و محیط های شهری سالم تر و شادتری را ایجاد می کنند. طرح‌هایی که طبیعت را در قلب تصمیم‌گیری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های زیرسازی شهری قرار می‌دهند، می‌توانند تأثیر انسان بر تنوع زیستی را کاهش دهند، تاب آوری اقلیمی را افزایش دهند، سکونت‌پذیری شهر را بهبود بخشند و مزایای اقتصادی قابل توجهی را تضمین کنند. اینها برخی از اهداف بلندپروازانه ای است که جامعه ای از سازمان های خصوصی و دولتی برای آینده نزدیک تعیین کرده اند. در ژانویه 2022، مجمع جهانی اقتصاد گزارش تنوع زیستی شهرهای جهان تا سال 2030 را با یک پیام کلیدی منتشر کرد: «تغییر رابطه شهرها با طبیعت». این گزارش چشم اندازی از یک توسعه شهری به همراه نتایج مثبت حاصل از حفاظت و احیای فرآیندهای طبیعی، اکوسیستم ها و گونه ها ، را ارائه می دهد که به چالش های آب و هوایی می پردازد و تضمین می کند که تمام فعالیت های شهری تا سال 2030 تأثیر زیست محیطی مثبتی خواهند داشت. این چشم انداز الهام بخش شهرها را تشویق می کند تا برای بهبود تاب آوری و سکونت پذیری، طبیعت را در اولویت تصمیم گیری های خود در زمینه زیرساخت ها، حکومت، اقتصاد، سلامت و رفاه قرار دهند.

در پاسخ به چالش‌های بزرگ زیست محیطی و اجتماعی در مناطق شهری، یک رویکرد آینده‌نگرانه معروف به راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت (NbS) ظهور کرده است که جامعه ساختمانی نقشی حیاتی را درآن ایفا می‌کنند.

NbS : پذیرش مداخلات طبیعی مثبت

اصطلاح NbS (راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت) توسط سازمان‌های بین‌المللی ، از جمله اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، برنامه محیط‌زیست سازمان ملل (UNEP) و بانک جهانی ، برای رسیدگی به چالش‌های زیست محیطی و اجتماعی در شهرها از طریق همکاری مناطق شهری با اکوسیستم های طبیعی به جای اتکای صرف به مداخلات مهندسی، مطرح شد. در این زمینه، اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت ، راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت را به‌عنوان «اقداماتی برای حفاظت، مدیریت پایدار و بازیابی اکوسیستم‌های طبیعی یا اصلاح‌شده تعریف می‌کند که چالش‌های اجتماعی را به‌نحوی مؤثر و سازگارانه مورد بررسی قرار می‌دهد، در حالی که به طور همزمان رفاه انسان و مزایای تنوع زیستی را تأمین می‌کند. »

با توجه به از بین رفتن مناطق طبیعی و محدودیت دسترسی به فضاهای سبز در کلان شهرها و شهرنشینی سریع در دهه های اخیر، نیاز به ترویج ایجاد شهرهای پایدار برای آینده احساس می شود. شهرها می‌توانند راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت را برای استفاده از فرآیندهای طبیعی، اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی، بهبود انعطاف‌پذیری و افزایش رفاه ساکنان به کار گیرند.

معماران و معماران مناظر شهری در اجرای عملی برنامه مداخلات طبیعی مثبت،در محیط‌های شهری نقش اساسی دارند. تخصص آنها در طراحی، برنامه ریزی و شیوه های پایدار به ایجاد شهرهای انعطاف پذیرتر، سالم تر و لذت بخش تر برای ساکنان کمک می کند و در عین حال به چالش های زیست محیطی نیز رسیدگی می کند.

چشم انداز و برنامه ریزی ساخت و ساز شهرک Sierra Sathorn
چشم انداز و برنامه ریزی ساخت و ساز شهرک Sierra Sathorn در بانکوک، تایلند. طراحی شده توسط شرکت  Redland-scape ، تصاویر از Rungkit Charoenwat.

یادگیری از اکوسیستم های طبیعی برای ایجاد تعادل در رشد شهرها و رفاه انسان

اکوسیستم های طبیعی مدل های ارزشمندی برای توسعه شهری ارائه می دهند که سلامت و رفاه انسان را در اولویت قرار می دهد. آنها الهام بخش شیوه های پایدار، فضاهای سبز، مدیریت کارآمد منابع و تنظیم آب و هوا هستند. تقلید از این اصول در برنامه ریزی شهری می تواند شهرهای سالم تر و انعطاف پذیرتری ایجاد کند که رشد را با رفاه ساکنان خود متعادل می کند.

پروژه شهرک Sierra Sathorn با ارائۀ چشم اندازی برای آیندۀ یک منطقه شهریِ به سرعت در حال گسترش که فاقد فضاهای سبز عمومی است و کیفیت زندگی پایین تری را ارائه می دهد ، مفهوم "تراریوم شهری" را معرفی می کند، که به عنوان یک چارچوب اکولوژیکی عمل می کند که به هم پیوستگی اکوسیستم های کوه، جنگل و رودخانه را مشخص می کند. نمونه اولیه شهرک Sierra Sathorn گسترش فضاهای سبز و مدیریت کارآمد آب را برای ایجاد یک اکوسیستم شهری پایدار که رفاه ساکنان آن را افزایش می دهد، در اولویت قرار می دهد.

مزایای ترویج اکولوژی شهری برای رشد شهرهای پایدار

ترویج اکولوژی شهری نشان دهنده یک ابتکار پایدار است که به تعامل پیچیده بین محیط های شهری و طبیعت می پردازد. در شهرهای پرجمعیت با تقاضای فزاینده برای فضاهای باز عمومی، این طرح مزایای ارزشمندی از جمله ارتقای تنوع زیستی، افزایش کیفیت محیطی، بهبود سلامت و رفاه انسان، پرورش تاب آوری در برابر چالش های زیست محیطی و در نهایت، ایجاد محیط های شهری پایدارتر و قابل زندگی تر را ارائه می دهد.

پارک اسکلۀ جنوبی هانترز پوینت
پارک اسکلۀ جنوبی هانترز پوینت، محلۀ کوئینز نیویورک، در ایالات متحده آمریکا. طراحی توسط شرکت های معماری SWA/Balsley  و Weiss/Manfredi تصویر از دیوید لوید از شرکت SWA 

این مکان ساحلی در ابتدا و قبل از تبدیل به یک منطقه صنعتی، تالاب بود. با گذشت سالها، سرزندگی اکولوژیکی این منطقه کاهش یافت. استراتژی این طراحی، با شخصیت تاریخی این منطقه هماهنگ است و مقاومت آن را در برابر سیلاب های ساحلی تقویت می کند. همچنین محل دفن زباله های آلوده را کرده و یک پارک سرسبز در امتداد اسکله ایجاد می کند. پارک اسکلۀ جنوبی هانترز پوینت در شهر نیویورک به دنبال ایجاد انقلابی در منطقه با تلفیق خلاقانۀ مناظر، معماری و مهندسی، و ایجاد فضاهایی برای استراحت و تفریح است که در عین حال ارتباط با طبیعت را ساحل برقرار می کند.

تقویت ارتباط انسان و طبیعت برای دستیابی به رفاه و یک محیط کاری مثبت

ادغام طبیعت در شهرها از طریق طراحی دوستدار محیط زیست، فضای سبز، نور طبیعی و فضاهای باز می تواند تعامل اجتماعی و ارتباط انسان و طبیعت را در محیط های کاری شهری افزایش دهد. فضاهای کاری در فضای باز، مسیرهای پیاده‌روی، آب‌نماها و پارک‌های عمومی این ارتباط را تقویت می‌کنند و رفاه را بهبود می دهند و محیط کاری مثبت‌تر و سازنده‌تری را ایجاد می‌کنند.

چشم انداز و برنامه ریزی ساخت و ساز شهر بازرگانی Mapletree 
چشم انداز و برنامه ریزی ساخت و ساز شهر بازرگانی Mapletree شماره 2 در سنگاپور. طراحی توسط شرکت Shma. عکس ها از ویسون تونگتونیا.

به عنوان مثال، شهر بازرگانی Mapletree شماره 2 را در نظر بگیرید، که محیط کار را برای هماهنگی با محیط یک شهر همزیست با طبیعت متحول می کند. در هسته این طراحی یک "اکوسیستم جنگلی" ، اقلیم کوچک ایده آلی را برای فضاهای باز در شرایط گرمسیری ایجاد می کند و در عین حال ارتباطات اکولوژیکی را از ذخایر طبیعی مجاور گسترش می دهد. طراحی مناظر شهری شامل مدیریت کارآمد آب های سطحی برای کاهش خطرات سیل و پشتیبانی از برداشت آب باران برای پایداری طولانی مدت است. علاوه بر این، این پروژه تجربیات محیطی متنوعی را از طریق مکان نگاری، ادغام با محیط اطراف و ارتباط با کاربر تعریف می کند. نتیجه همۀ اینها یک فضای باز جذاب است که محیط کار سالمی را ترویج می کند.

این مثال‌ها نشان می‌دهند که وقتی شهرها طبیعت را در برنامه‌ریزی محیطی خود می‌گنجانند، نتایج واقعا دگرگون‌کننده هستند. ادغام طبیعت در شهرها نواحی متروک و آلوده را نو می کند، محیط کاری مثبتی ایجاد می کند که بهره وری را افزایش می دهد و یک اکوسیستم شهری پایدار ایجاد می کند که رفاه ساکنان را ارتقا می دهد.

پذیرش این رویکردهای طبیعت محور نه تنها یک الزام، بلکه فرصتی برای شهرهاست تا تاب آوری و رقابت پذیری را در محیط زندگی خود پرورش دهند. همه‌گیری کرونا بر اهمیت فضاهای باز عمومی در مناطق شهری به عنوان اجزای ضروری محیط‌های سالم و قابل زندگی تأکید کرد و بر نیاز مبرم بسیاری از شهرها برای گسترش فضاهای باز عمومی صحه گذاشت.

نویسنده: فرانسیس زامورا

لینک منبع اصلی

بازگشت به صفحه اصلی
گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد