وب سایت فربیلد
شرکت فردید بنای ماندگار
خرید اکانت میدجورنی

چرا باید یک انقلاب احیاکننده به راه بیندازیم؟

why we need to unleash a regenerative revolution

مهندس مارال شایق

مهندس مارال شایق | شنبه, 16 فروردین,1404

پایداری, احیاکننده, تجربه شهری, شهرها, طبیعت, طراحی احیاکننده, ساختمان‌های کم کربن, محیط انسان ساخت, رفاه, تحول, معماری پایدار,

در محیط انسان ساخت، پایداری به این معنی است که مردم و طبیعت هسته اصلی تجربه شهری هستند. عکس از گتی ایمیجز

امروزه جمعیت جهان در حال رشد و افزایش شهرنشینی است. تقریباً 70 درصد از مردم در سراسر جهان تا سال 2050 در شهرها زندگی خواهند کرد، که این موضوع در قلب انتقال ما به آینده ای پایدار، دایره ای و تاب آور قرار دارد. ما باید اطمینان حاصل کنیم که شهرها را برای کسانی که در آنها زندگی می کنند به روشی احیاکننده طراحی کرده و ساخته ایم.

این امر مستلزم یک تحول اساسی است، تحولی که با فضاهایی که برای بهبود استانداردهای زندگی، تاب آورتر کردن شهرها و خدمت به جامعه طراحی شده اند، ایجاد می شود. اتخاذ این رویکرد به معنی ساخت ساختمان‌هایی با کربن کم، قابل استفاده مجدد، انعطاف‌پذیر و کارآمد در مصرف انرژی است که در عین حال طبیعت را به شهرها می‌آورد و مردم را در اولویت محیط ساخته شده قرار می‌دهد.

شرکت مصالح ساختمانی سوئیسی هولسیم - Holcim، اخیراً گزارشی را با همکاری شرکت Systemiq، که یک شرکت تغییر سیستم است، ارائه کرده تا بررسی کند که چگونه می توانیم این انقلاب را اجرایی کنیم. ما در این دو شرکت با هم مواردی را برای این تغییر تنظیم کرده ایم و مشخص کرده ایم که چگونه می توانیم با هم در بخش ساخت و ساز کار کنیم تا این امر به یک روند عادی تبدیل شود.

«شهر احیاکننده» چیست؟

محیط ساخته شده یعنی فضای ساخته شده توسط انسان که مردم در آن زندگی می کنند، کار می کنند و بازی می کنند. این محیط بسیار بزرگ و به سرعت در حال رشد است. ارزش این صنعت 10.8 تریلیون دلار (12 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی) است و 240 میلیون نفر در سراسر جهان مشغول به کار در این حوزه هستند.

طی 10 تا 15 سال آینده، بیش از تریلیون ها دلار در محیط‌های ساخت دست بشر سرمایه گذاری خواهیم کرد. این یک فرصت بی‌نظیر برای بخش ساخت‌وساز است، اما این مسئولیت را به همراه دارد که رویکردی احیاکننده داشته باشد و با سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که از این مدل به طور هدفمند استفاده می‌کنند، از این رونق شهرنشینی حداکثر استفاده را ببرد.

طراحی شهرهای احیاکننده به این معنی است که چگونه می‌توانیم ردپای کربن دی اکسیدشهرها را در مرحله طراحی کاهش دهیم، و همچنین اینکه چگونه می توانیم از روش هایی برای ایجاد ارزش بیشتر در جامعه بهره ببریم.

به تدریج، تعداد فزاینده‌ای از طراحان، معماران، دولت‌ها و مبدعان برای اتخاذ این رویکرد تغییر رویه می دهند تا برای همه ذینفعان ارزش ایجاد کنند. فراتر از به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی و رسیدن به انتشار صفر خالص کربن، نتیجه مثبت این رویکرد هم برای انسان ها و هم برای کره زمین است.

4ویژگی کلیدی

هنگام تحقیق در مورد این گزارش، شرکت Systemiq  دریافت که طرح‌های احیاکننده واقعی دارای چهار ویژگی کلیدی هستند.

آنها در طول زمان تکامل می یابند. فضاهای احیا کننده به گونه ای طراحی شده اند که انعطاف پذیر بوده و با شرایط متغیر اقتصادی، اجتماعی و محیطی سازگار می شوند.

مهمتر از همه، این طرح ها بر روی افرادی متمرکز می شوند که در اولین مراحل برنامه ریزی از آنها استفاده می کنند. این طرح ها جمعیت بومی را در اولویت قرار می دهند و رفاه آنها را بهبود می بخشند.

همچنین طرح‌های احیاکننده با طبیعت ادغام شده اند. این طرح ها که به عنوان سیستم های زنده طراحی شده اند، ارتباطات بین افراد و محیط طبیعی اطرافشان را بازآفرینی می کنند.

در آخر اینکه فضاهای احیا شده، عمیقاً ریشه در"مکان" دارند. این طرح ها در هر سطحی که باشند از تاریخ، بوم شناسی و فرهنگ اطراف خود تاثیر می گیرند.

گزارش شرکت Systemiq  راهکارهایی را پیشنهاد می‌کند که می‌توانیم با مشارکت هم برای پیشبرد این انقلاب گام برداریم :

اول اینکه، ما می‌توانیم ائتلافی از نوآوران تشکیل دهیم که برای پیشبرد این انقلاب یا ما همکاری کنند.

دوم، با استفاده از فناوری‌های جدید، می‌توانیم منابع برنامه‌ریزی نامحدودی ایجاد کنیم تا نگرش‌های مربوط به پروژه‌ها را در سراسر جهان جمع‌آوری کنیم.

 سوم، ما می توانیم با تعیین پروژه ها به عنوان یک دارایی هدف، سرمایه گذاران را جذب کنیم. کلید همه این موارد در همکاری نهفته است و با هم می توانیم انقلاب احیاکنندگی را ارتقا دهیم!

پروژه برجBig U  نیویورک 

این رویکرد در حال حاضر در شهرهای سراسر جهان در حال شکل گیری است و یکی از این نمونه های آن نیویورک است، جایی که پروژه Big U در حال تنظیم استاندارد برای ساختمان های احیاکننده است. این تنها یکی از تعداد بی شمار پروژه هایی است که در سطح جهانی از روش های ساخت و ساز پایدار شرکت مصالح ساختمانی هولسیم استفاده می کند.

پروژه Big U در حال تنظیم استاندارد برای ساختمان های احیاکننده است.توسعه شهری, کاهش کربن, ساختمان‌های انعطاف‌پذیر, سیستم‌های زنده, مسئولیت اجتماعی, Big U, پروژه‌های نوآورانه
پروژه Big U در حال تنظیم استاندارد برای ساختمان های احیاکننده است.

شهرهای ساحلی، بار عمده تغییرات آب و هوایی ما را به دوش می کشند و انتظار می‌رود چالش‌هایی مانند سیل در سال‌های آینده بدتر شود. از این رو فضاهای شهری باید تاب آور بوده و قادر به تحمل شوک ها و تداوم عملکرد و تولید ارزش باشند.

زمانی که منهتن پایینی در سال 2012 مورد حمله طوفان سندی قرار گرفت و این طوفان به دفاتر، زیرساخت ها و خانه های ساکنان آسیب پذیر خسارت وارد کرد و همچنین خاک نوارهای ساحلی را فرسایش داد، آماده کردن نیویورک برای حادثۀ دیگری همچون طوفان سندی، به یک نیاز مبرم تبدیل شد.

در پاسخ به این نیاز، گروهی از معماران، گروه‌های محیط زیستی و کارشناسان سیاسی، پروژۀ Big U را ایجاد کردند. یک نوار محافظ ۱۰ مایلی نوک جنوبی منهتن را احاطه کرده است. مصالح حفاظتی ساحلی شرکت هولسیم در سمت هادسون و رودخانه شرقی، استحکام ساختار بیرونی بالایی را ایجاد می کند.

این پروژۀ نوآورانه، مبتنی بر طبیعت است و فضاهای بیرونی مانند پارک ها و زمین های بسکتبال را با رفع نیازهای جامعه محلی، در خود جای داده است. این پروژه ساکنین سه محله را با اکوسیستم طبیعی اطرافشان از نو به هم پیوند می دهد.

شهرهای ساحلی, تاب‌آوری, تغییرات آب و هوایی, منهتن, طوفان سندی, فناوری‌های جدید, طراحی شهری
این پروژۀ نوآورانه، مبتنی بر طبیعت است و فضاهای بیرونی مانند پارک ها و زمین های بسکتبال را با رفع نیازهای جامعه محلی، در خود جای داده است.

Big U  تصویری کامل از یک محیط انسان ساخت احیا کننده است. مردم محور است، ریشه در مکان دارد و با طبیعت ادغام شده است. همچنین با گذشت زمان تغییر می‌کند، چراکه برای مقاومت در برابر افزایش سطح آب تا سال 2100 طراحی شده است. این پروژه سلامت و رفاه افرادی را که در منهتن پایین زندگی می‌کنند بهبود بخشیده و تاب آوری کل شهر را افزایش می دهد. دسترسی به مسکن، شغل و آموزش را بهبود  بخشده و پتانسیل رشد اقتصادی نیویورک را افزایش می دهد.

تغییر محیط انسان ساخت با مشارکت یکدیگر

پروژه Big U  تنها یک مثال در گزارش شرکت Systemiq  است. نهاد‌های ملی و محلی حمایت از پروژه‌های احیاکننده‌ای را آغاز کرده‌اند که مستقیماً نیازهای شهروندان خود را برآورده می‌کنند. همچنین از آنجایی که کارشناسان نظرات خود را  کنار هم قرار می دهند تا ساخت و ساز دایره ای را ترویج کنند، . ما شاهد نوآوری هایی در طول زنجیره ارزش ساخت و ساز هستیم. علاوه بر این، مدل‌های مالی در حال ظهور، به طور فزاینده‌ای پروژه های احیاکننده را ترویج و حفظ می‌کنند.

این یک دورۀ هیجان انگیز برای صنعت ساختمان است. آینده ما در پروژه هایی مثل پروژه  Big U، نهفته است که نتایج مثبتی برای جوامع و طبیعت دارند، که متناسب با نیازهای شهرها و محیط های آنها طراحی شده است.

سیستم‌هایی که از طریق طراحی احیاکننده شده اند، رفاه ایجاد می کنند، اما این کار را به‌گونه‌ای انجام می‌دهند که هم برای طبیعت و هم برای مردم مفید باشد. مفید نه فقط برای برخی افراد، بلکه برای همه مردم.

ما در شرکت مصالح ساختمانی هولسیم، این تحول در ساخت و ساز را رهبری می کنیم. هرچه می سازیم، برای مردم می سازیم. ما از مالکان، انبوه سازان، طراحان، پیمانکاران و مشتریان در شهرهای سراسر جهان می‌خواهیم راه‌کارهایی را بررسی کنند که پروژه‌هایشان را برای مردم و کره زمین آینده‌نگرانه و مثبت کند.

به ما بپیوندید تا با هم انقلاب احیاکنندگی را به راه بیندازیم!

خانم نولای فارست نویسنده این مقاله و مدیر ارشد پایداری شرکت مصالح ساختمانی هولسیماست.

گالری تصاویر

مطالب مرتبط

پارس هاست

افراد دارای مهارت در این زمینه

در صورتی که در این زمینه تخصص یا مهارتی دارید، پس از ثبت نام در سایت و تکمیل فرم مشخصات شخصی ، پروفایل خود را به لیست زیر اضافه نمایید .

ابتدا وارد شوید

ابتدا وارد شوید

و یا ثبت نام نمایید.

وارد شوید

نظر دهيد